Monkey Minds In The Devil's Time (CD)

Steve Mason

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Steve Mason, kjent som kreativ leder i det britiske 90-tallskultbandet The Beta Band, er tilbake med sitt særs etterlengtede andre soloalbum. Monkey Minds In The Devil's Time (anmeldt til terningkast 6 i Dagsavisen) er den kritikerroste oppfølgeren til Boys Outside fra 2010 og byr på 20 låter der Mason trekker veksler på det beste fra karrieren så langt: Her er den samme ledige, folkinspirerte stilen han dyrket i The Beta Band, de lettbente elektroniske elementene fra King Biscuit Time og sjelfullheten fra den første soloskiva.

Mason er innom pop, soul, hip hop, reggae og dub, han åpner albumet med et utdrag fra Dantes Inferno og krydrer med feltopptak underveis, og de samfunnskritiske, ofte mørke tekstene er preget av det politiske klimaet i både hjemlandet og verden for øvrig. Monkey Minds In The Devil's Time er definitivt ambisiøst, og i aller høyeste grad innholdsmettet, men Mason knytter de mange enhetene sammen til en harmonisk, lyttervennlig helhet. Sinnet i tekstene finner sin musikalske motpol i det myke lydbildet, med lys vokal og duvende rytmer som rød tråd. Og om det skulle være noen tvil: Steve Mason har funnet formen. Den er bedre enn noen gang.

Sporliste

 1. The Old Problem
 2. Lie Awake
 3. Flyover '98
 4. A Lot Of Love
 5. The Last Of Heroes
 6. Lonely
 7. Safe Population
 8. Friends For Ever More
 9. Seen It All Before
 10. From Hate We Hope
 11. Oh My Lord
 12. Goodbye Youth
 13. Never Be Alone
 14. Behind The Curtains
 15. More Money, More Fire
 16. Fire!
 17. Operation Mason
 18. Fight Them Back
 19. Towers Of Power
 20. Come To Me

Lyttespor

Video

Produktfakta

Utgitt 2013 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 20 Artist Steve Mason
Label Double Six/Domino Leverandør Playground
Bestillingsnummer DS069CD

Anmeldelser