Inngår i
  • CD OPPTIL 40%

Nordheim: The Tempest (Suite From The Ballet) (CD)

Bergen Philharmonic Orchestra

159,20 15920 Veil. pris 199,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Arne Nordheim var en av de mest signifikante og respekterte komponistene i sin samtid, og en av de få vestlige komponistene av samtidsmusikk som evnet å bevege seg utenfor de tradisjonelle harmoniske rammene, samtidig som den slående, fysiske kraften I musikken hans hadde et stort nedslagsfelt.
 
Også Bergen Filharmoniske Orkester har latt seg tiltrekke av kraften I Nordheims komposisjoner, og har bl.a. urframført både hans første orkesterverk – Canzona – og hans siste – Fonos.  Orkestret har framført Nordheims orkesterverker utallige ganger, og de har spilt inn Tenebrae (cellokonsert), Aurora og Wirklicher Wald. I 1992 var Nordheim årets festspillkomponist under Festspillene i Bergen, hvor BFO urframførte Magic Island – en revidert versjon av Be Not Afeard (forløperen til Stormen).
 
Nordheims musikk til Stormen tryller fram en musikalsk sfære som er like flyktig som Shakespeares teaterversjon – hvor tiden, som vi kjenner den, samt andre holdepunkter fra  den fysiske verden, knapt eksisterer. Dirigent Edward Gardner beskriver prosessen med å spille inn verket som «å bli dratt inn i en vakker og besnærende verden» av musikk som «har Nordheims spesielle glød». Den norske sopranen Beate Mordal og den britiske barytonen Jeremy Carpenter bidrar som solister til dette samtidsmusikalske mesterverket.

Produktfakta
Utgitt 2023 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Arne Nordheim, Beate Mordal, Bergen Philharmonic Orchestra, Edward Gardner Bestillingsnummer LWC1250