Nordic Spring (CD)

Edvard Grieg

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Det Norske Kammerorkester feirer den nordiske våren med en oppsiktsvekkende innspilling. På albumet Nordic Spring byr de på tidenes friskeste Holberg-suite og et nydelig knippe av den flotteste musikken Norden kan by på, i tolkninger som Det Norske Kammerorkester er alene om.

Da Det Norske Kammerorkester ga ut sin første plate i 1979, var det Holberg-suiten som fikk hedersplassen i en tolkning som siden har blitt en referanseinnspilling. Siden den gang har orkesteret utviklet sin fortolkning stadig videre, også med koreografi på scenen, og i 2013 framstår stykket med en særegen spenst og glød - kanskje på en måte som man nesten ikke kunne tenke seg i 1979.

Nordic Spring inneholder Johan Svendsens "Romanse" med fiolinist Terje Tønnesen som solist, Kurt Atterbergs "Suite for fiolin, bratsj og strykere" med en annen av kjernemedlemmene i DNK, bratsjist Lars Anders Tomter, samt en ukjent perle i form av Edvard Bræins "Serenade for bratsj og orkester". Med Carl Nielsens "Lille suite" og Jean Sibelius' "Valse triste" fullendes utgivelsen.
Sporliste
 1. I Prelude
 2. II Sarabande
 3. III Gavotte. Musette
 4. IV Air
 5. V Rigaudon
 6. I Prelude
 7. II Pantomim
 8. III Vision
 9. Romance for Violin and Orchestra, Op. 26
 10. I Prelude
 11. II Intermezzo
 12. III Finale
 13. Serenade for Viola and Orchestra
 14. Valse Triste, Op. 44
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 2013 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Antall spor 14 Artist Carl Nielsen, Det Norske Kammerorkester, Edvard Fliflet Bræin, Edvard Grieg, Jean Sibelius, Johan Svendsen, Kurt Atterberg, Lars Anders Tomter, Norwegian Chamber Orchestra, Terje Tønnesen
Label Simax Classics Bestillingsnummer PSC1264

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også