Norske Neoklassikere (3CD)

Morten Carlsen

299,00 29900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Neoklassiske ideer hadde stor innflytelse på norske musikk. Et flertall av komponistene i tiden fra ca 1930 til 1960-årene var inspirert av neoklassisismen. Ikke minst gjaldt det de mange komponistene fra etterkrigsgenerasjonen som reiste til Paris for å få videreutdanning, eller de som studerte Hindemiths lærebok i komposisjon.

I disse 3 cdene har vi samlet musikk av 19 norske komponister. Samlingen viser hvordan de neoklassiske ideene gir seg svært forskjellige stilistiske uttrykk. Noen komponister, som Harald Sæverud, bygget på neoklassisk komposisjonsteknikk, men blandet den med nasjonalt folkloristisk materiale og uttrykk. Andre komponister, som Finn Mortensen, bygget også på neoklassiske prinsipper, men lot seg inspirere av samtidens modernistiske uttrykksmidler. Begge disse holdningene er rikt representert ved flere komponister. Slik blir denne samlingen av norsk neoklassisk musikk svært variert og representerer en stor bredde i norsk musikklandskap.

Komposisjonene har blitt framført ved konserter på Norges musikkhøgskole, og samlingen inneholder også norske verk som aldri før er framført, aldri tidligere innspilt og mange verk som tilhører konsertlivets sjeldenheter. Dette er derfor en unik samling av norsk musikk. Et meget fyldig teksthefte bidrar til å gi ytterligere innsikt i denne norske musikkskatten.

Produktfakta

Utgitt 2008 Format 3CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Jorunn Marie Bratlie, Morten Carlsen, Svein Bjørkøy, Tor Espen Aspaas Label Euridice Turn Left
Leverandør Musikkoperatørene Bestillingsnummer EUCD43

Anmeldelser