Northern Tapes (CD)

Ola Kvernberg

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Jazzfiolinist Ola Kvernberg er tilbake med bandet som har vært grobunn for mesteparten av hans musikalske utvikling. I samarbeid med trommeslager og medprodusent Erik Nylander, bassist Steinar Raknes og trommeslager og altmuligmann Børge Fjordheim, ble Northern Tapes tatt opp på - nettopp - tape i løpet av to intense innspillingsfaser i 2011. Opptakene ble gjort mellom sjøsprøyt og måkeskrik i idylliske Ocean Sound Studios på Giske utenfor Ålesund.

Northern Tapes løftes Kvernbergs folkemusikkinspirasjon ytterligere fram i lyset, og den underliggende, suggererende bluegrass-tonen tydeliggjøres gjennom et helhetlig repertoar. Med den etterhvert karakteristiske klassiske romantikken i Ola Kvernbergs harmoniske palett, svøpes det hele inn i et intimt, men tidvis stort lydbilde. Northern Tapes er Ola Kvernberg Trio i den mørke høstskogen, aldri mer enn en hårsbredd unna lytteren.

Musikken på Northern Tapes er en blanding av nyskrevet materiale og bearbeidede tema fra filmene Nord (2009) og Eksperimentet (2010). Albumet begynner der det forrige, Liarbird fra 2011, sluttet.

Sporliste

  1. Wood Village
  2. North
  3. Poweryard
  4. Best Intentions
  5. Copper's Joe
  6. Leaving Lotte
  7. Lillesara

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2013 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 7 Artist Ola Kvernberg
Label Jazzland Recordings Bestillingsnummer 3761396

Anmeldelser

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også