NyeSongar.no (CD)

Karl Seglem

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Tenorsaksofonist Karl Seglem utforsker igjen musikalske grenser.NyeSongar.no, hans femtende studioalbum, er en poetisk reise i et akustisk jazzlandskap - og en videreføring av NORSKjazz.no fra 2009.

Som musiker, komponist og poet har Karl Seglem mange jern i ilden. NyeSongar er en melodiøs og kontemplativ innspilling som lokker lytteren inn i rom av rolige klangflater med en egen energi. Med sin akustiske kvartett ønsker Seglem først og fremst å dyrke et melodisk og klassisk jazzkvartett-lydbilde, selvfølgelig på sin unike måte … for dette må vel være første gang man får høre bukkehorn i improvisert samspill med akustisk jazztrio?

NyeSongar er musikalsk poesi. Innspilingen er åpen og trygg, søkende og spørrende. Et nytt og spennande steg for innovatøren Seglem i samspill med fremadstormende yngre norske jazzmusikere.

All musikken ble spilt inn live - uten pålegg og endringer i etterkant - i løpet av to dager i Formannshuset i Odda, dit kvartetten dro for å låne et sagnomsust Steinway D-flygel. Instrumentet kom til Odda fra Universitetets Aula i Oslo på starten av 60-tallet og går for å være blant verdens beste grunnet dets unike fylde, varme og klang. Keith Jarrett og Thelonious Monk er blant dem som tidligere har spilt på flygelet.

Sporliste

  1. Desembersongen
  2. Porten
  3. Angular momentum
  4. Din folketone
  5. Dordei
  6. Drömvisa
  7. Nordover
  8. Inn i juni
  9. Etter snø (Odda)

Produktfakta

Utgitt 2013 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Karl Seglem
Label NORCD Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer NORCD1322

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende