Old Friends (CD)

I Was A King

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Etter en lovende EP (Losing Something Good For Something Better, 2007) albumdebuterte I Was A King i januar 2009. Det selvtitulerte albumet ble sporenstreks utropt til et av årets beste, fylt som det var av vidunderlig, vindskeiv indiepop med referanser hentet fra øverste hylle. På Old Friends er lydbildet mer organisk og mindre preget av gitarfuzz, men fortsatt intelligent, fengende og med klang av både 60- og 90-tall. Første smakebit fra albumet var "Daybreak", en sjarmerende powerpoplåt med strykere, blåsere og behagelig løs snipp.

Egersund-gutter Frode Strømstad er fortsatt bandets primus motor, denne gang hovedsakelig i selskap av Anne Lise Frøkedal (Harrys Gym) og de amerikanske jazzmusikerne Kevin Shea, Josh Stamper og John Ringhofer. Som sist gang dukker også Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh) opp, mens albumet er produsert og mikset av Danielson-frontmann Daniel Smith i samarbeid med Brian McTear (Mazarin, Kurt Vile, Danielson). Innspilingen fant sted i Familyre Recording Studio i New Jersey og Fugleben studio i Oslo.

Sporliste

 1. The Wylde Boys
 2. Echoes
 3. Learning To Fly
 4. Nightwalking
 5. Snow Song
 6. Someone Is Waiting
 7. Unreal
 8. Forgive And Forget
 9. Daybreak
 10. Kontrari
 11. Here To Stay
 12. Old Friends

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist I Was A King
Label Hype City Bestillingsnummer HCR022CD

Anmeldelser