Ole Bull: Violin Concertos (SACD-Hybrid + Pure Audio Blu-ray)

Kringkastingsorkesteret

249,00 24900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Ole Bull (1810-1880) var eventyreren, fiolinvirtuosen, komponisten og verdensstjernen som brakte Norges navn til alle verdenshjørner. Han var en pionér innen utviklingen av nasjonal identitet i norsk musikk og scenekunst, og fikk som fiolinist tidlig tilnavnet "den skandinaviske Paganini".

På denne utgivelsen framføres noen av Bulls vakreste melodier, samt det populære potpurriet "Et Sæterbesøg", i tillegg til hans to virtuose fiolinkonserter og den ildfulle spanske fantasien "La Verbena de San Juan" (St. Hansnatt i Sevilla). Konsertene og fantasien ble gjenoppdaget bare få år før denne utgivelsen, og dette er første gang de spilles siden Ole Bulls død. Konserten i A-dur ble til i Italia i 1834 og har alt man kan ønske seg av iørefallende melodier og svimlende virtuositet. Nr. 2, "Concerto Fantastico", lever helt opp til sin tittel og bekrefter det Franz Liszt skrev om Bull i 1840: "Han er ganske enkelt noe utenom det vanlige. Det dreier seg om et slags villmanns-geni, som har en overflod av originale, sjarmerende ideer. Kort sagt, han har beveget meg, og det er lenge siden det har hendt meg." Vi lar oss også bevege - både av musikken i seg selv og av framførelsene til solist Annar Follesø og Kringkastingsorkesteret, under ledelse av dirigent Ole Kristian Ruud.

Her får man innspillingen som både SACD-Hybrid og Pure Audio Blu-ray, i en og samme pakke, produsert i DXD (Digital eXtreme Definition 352.8kHz/24bit) og med ekte HD 7.1 surround, 5.1 surround og stereolyd.
Sporliste
  1. Sæterjentens Søndag (The Herdgirl's Sunday)
  2. Andante Maestoso / Allegro Maestoso
  3. Adagio Sentimentale (Adagio Sostenuto)
  4. Rondo Pastorale (Moderato)
  5. Allegro Affetuoso (La Notte)
  6. Adagio Sostenuto (L'Aurora)
  7. Rondo Marcato (Il Giorno)
  8. I Ensomme Stunde (La Melancolie)
  9. La Verbena de San Juan
  10. Et Sæterbesøg (A Mountain Vision)
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 2010 Format SACD-Hybrid + Pure Audio Blu-ray
Sjanger Klassisk Antall disker 2
Antall spor 10 Artist Annar Follesø, Kringkastingsorkesteret, Ole Bull, Ole Kristian Ruud
Label 2L Bestillingsnummer 2L067SABD
Serie Pure Audio Blu-ray