Once Upon A Time In Senegal - The Birth Of Mbalax 1979-1981 (2CD)

Etoile De Dakar

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
På den ene siden forteller denne vidunderlige samlingen en viktig del av historien om superstjernen Youssou N'Dour; hvem han er i dag og hvor han kom fra. Samtidig er han "bare" én av flere i et band som gjorde det aller meste riktig, og som først senere skulle vise seg å være starten på en langvarig, internasjonal karriere for N'Dour.

Essensen av Etoile de Dakar, samt bandets utvikling av den senegalesiske dansemusikken mbalax, er her fanget i form av 23 fortreffelige låter hentet fra diverse kassetter utgitt mellom 1979 og 1981. Senegals musikkliv var i disse årene i radikal forandring, og enkelte av sangene preges av både både afro-kubanske elementer og gitarer inspirert av vestlig psykedelia. Flere av sporene har aldri tidligere vært utgitt utenfor landets grenser, samtlige er remastret fra det tidligst tilgjengelige kildematerialet etter alle kunstens regler.

Sporliste

Disk 1
 1. Thiely
 2. Dom Sou Nare Bakh
 3. Esta China
 4. Man Khouma Khol Thi Yan
 5. Jalo
 6. Absa Gueye
 7. Thiapa Thioly
 8. Dagotte
 9. Sounya
 10. Diandioli
 11. Kine Kine
 12. M´badane
Disk 2
 1. Tolou Badou N´diaye
 2. Nit Kou N´gnoul
 3. Yalay Dogal
 4. My Wa Wa
 5. Lay Suma Lay
 6. Diankha Demal
 7. Khaley Etoile
 8. Sama Guenth-Gui
 9. M´baye Gueye
 10. Titeur
 11. Maleo

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format 2CD
Sjanger World Music Antall disker 1
Antall spor 23 Artist Etoile De Dakar, Youssou N'Dour
Label Stern's Africa Bestillingsnummer STEA3054.2

Anmeldelser