One-Armed Bandit (CD)

Jaga Jazzist

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 10-20 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Med to nye medlemmer i Øystein Moen og Stian Westerhus gir jazzrock-eksperimentalistene i Jaga Jazzist ut studioalbum nummer fire. Nok en gang utvikler de sitt eget lydbilde videre, her i retning Zappa-aktig, humørfylt progrock. Fela Kuti var en stor inspirasjonskilde for saksofonist og komponist Lars Horntvedt. Afrobeat-mesterens innflytelse er hørbar gjennom hele albumet, men mest av alt på tittelsporet som med sin polyrytmiske oppbygging nærmest bobler over av kreativitet.

Etter et øvingsopphold i de svenske skoger pakket de ni medlemmene seg inn i studioet Cabin Recorders i Oslo, hvor deres mangeårige produsent Jørgen Træen skulle lede innspillingen. Etter tre uker fikk Træen dessverre et leit tilfelle av tinnitus, og måtte avbryte jobben. Jaga Jazzist hadde allikevel hell i uhell, og fikk hyret inn selveste John McEntire (Tortoise) til å ferdigstille miksen i Chicago.

One-Armed Bandit viser et Jaga som er mer strukturerte enn før, men som også avslører flere musikalske lag. Gruppa har aldri vært redd for å utfordre verken seg selv eller lytterne, men sjelden har de gjort det så naturlig og - til syvende og sist - vakkert som her.

Sporliste

  1. The Thing Introduces…
  2. One-Armed Bandit
  3. Bananfluer overalt
  4. 220 V / Spektral
  5. Toccata
  6. Prognissekongen
  7. Book Of Glass
  8. Music! Dance! Drama!
  9. Touch Of Evil

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Electronica Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Jaga Jazzist
Label Ninja Tune Bestillingsnummer ZENCD152

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende