På Gjensyn (CD)

Rudolf Nilsen-Hyllest

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Rudolf William Nilsen (født 28. februar 1901 i Kristiania, død 23. april 1929 i Paris) er en av våre viktigste arbeiderdiktere. Til tross for at han døde bare 28 år gammel rakk han å gi ut diktsamlingene «På stengrunn» (1925) og «På gjensyn» (1926). Den tredje samlingen «Hverdagen» (1929) ble utgitt etter forfatterens død.

I 1973 gikk seks norske musikere sammen om albumet «På stengrunn – 16 sanger av Rudolf Nilsen». Plata ble en umiddelbar klassiker og står igjen som et referanseverk i den norske politiske visetradisjonen. Mange har i årevis lengtet etter en oppfølger. Nå kommer endelig «På gjensyn» med 17 nye melodier til tekster av Rudolf Nilsen.

«På gjensyn» introduserer nye sider ved Rudolf Nilsen: kosmopolitten, teknologi-optimisten, satirikeren, dagdrømmeren og romantikeren. I tillegg til de røde kampdiktene var Rudolf Nilsen også en av de første store urbane dikterne i norsk litteratur. Skildringene av livet og menneskene på Oslos østkant og kjærligheten til selve byen er et gjennomgangstema i hans diktning, og dermed også på det nye albumet.

I de nesten 50 årene som har gått siden forrige Rudolf Nilsen-album har Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lillebjørn Nilsen, Lars Klevstrand, Carl Morten Iversen, Steinar Ofsdal fortsatt å prege norsk musikkliv. På den nye plata har Lillebjørn forlatt prosjektet, og blitt erstattet av den prisbelønte visesangeren Pål Moddi Knutsen som bidrar med tre melodier.

«På gjensyn» er et sorgmuntert monument over en av Norges mest avholdte og myteomspunnede diktere. Det er et omfangsrikt, variert og overraskende vakkert album laget av noen av Norges mest solide musikere.
Sporliste
 1. På Gjensyn
 2. Rivalen
 3. Bjerkene Ved Nybroen
 4. Underveis
 5. Det Lysner I Washington
 6. 1. Mai På Karl Johan
 7. Ved Bålet
 8. Fedreland
 9. Kalsen
 10. Midt I Byen
 11. Radio
 12. Ta Det Rolig
 13. Den Nye Kamerat
 14. På Stranden
 15. Huset
 16. Viggo Villmann
 17. Nr. 13
Produktfakta
Utgitt 2019 Format CD
Sjanger Viser Antall disker 1
Antall spor 17 Artist Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Moddi, På Stengrunn, Rudolf Nilsen-Hyllest, Steinar Ofsdal
Bestillingsnummer NO13CD001