Passage (CD)

Torun Eriksen

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
På Torun Eriksens tredje album møter vi en moden og stilsikker artist som i bevegelse mellom fortid og framtid kommer nærmere sitt eget uttrykk. Eriksen er kjent for sin bakgrunn innen jazz, soul - og gospelmusikk, men dyrker her en annen og hittil urørt del av sitt musikalske barndomsunivers: Den norske visetradisjonen er hentet fram som inspirasjonskilde, og kombinert med dragningen mot amerikansk folk og country utforskes nye landskap.

Gjennom ni låter i Anders Engens varme, luftige produksjon utfordres og forenes sjangrene i et lydbilde dominert av akustiske strenger, piano og perkusjon. Åpningssporet "Be Like Him" er en velbalansert poplåt der countryreferansen er tydelig uten å være påtrengende. Det perkussive bakteppet skaper fremdrift, godt hjulpet av gitarer, noe vi også finner i den lett valsende "Draw Me A Heart". Tittellåta "Passage From The Past" utforsker et mer underfundig terreng og viser Eriksen som en kløpper av en komponist, mens "Baby And Her Babe" bygger en forsiktig bro over til gospeltonalitet, ispedd cubanske rytmer som gir en vuggende og mild atmosfære. I den vakre balladen "Bees and Butterflies" opptrer den meditative vokalen i sømløs harmoni med hammondorgelets sakrale klang, og "Deuce Parade" (gjestet av saksofonist Håkon Kornstad og trommeslager Torstein Lofthus) byr på jazzelementer og intensitet.

Bandet, bestående av Anders Engen, David Wallumrød, Kjetil Dalland og Kjetil Steensnæs, behandler hver tone med finstemt hengivenhet. Eriksens stemme besitter fortsatt den søkende tilstedeværelsen vi kjenner fra suksessalbumene Glittercard og Prayers & Observations, men på "Passage" framstår hun som mer spontan, uanstrengt og leken enn tidligere.

Sporliste

  1. Be Like Him
  2. Passage From The Past
  3. Umbrella Song
  4. Baby And Her Babe
  5. Edgar´s Blues
  6. Bees And Butterflies
  7. Draw Me A Heart
  8. Deuce Parade
  9. White Lies

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Torun Eriksen
Label Jazzland Recordings Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer 2730428

Anmeldelser