Pet Sounds (Remastered) (UK-import) (CD)

The Beach Boys

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 8-16 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Pet Sounds fra mai 1966 regnes som et av de sentrale verkene innen moderne populærmusikk, og er en gjenganger på toppen av de fleste kåringer som omhandler tidenes største, viktigste og beste album. Med det lykksalige bildet av evige strender og Californias sol, ungdommelig sorgløshet og 60-tallets lyseblå optimisme som bakteppe, vendte Brian Wilson (sammen med tekstforfatter Tony Asher) seg inn i studiomørket med store ambisjoner. Han - for dette er virkelig Brian Wilsons prosjekt - kom ut igjen med musikk som var mer kompleks, angstfull, vakker og tidløs enn det Beach Boys tidligere hadde prestert, og mer vellykket enn det meste både før og siden.

Den raffinerte produksjonen tangerte Phil Spectors "wall of sound" i kompleksitet, og Wilson var inspirert av The Beatles' Rubber Soul i tilnærmingen (Pet Sounds ble til gjengjeld en kime til inspirasjon for The Beatles' Sgt. Pepper). Pet Sounds fremstod i sin tid som nytenkende i forhold til hvordan popmusikk skulle - eller kunne - være. "I Just Wasn't Made for These Times" synger Brian Wilson i det som nærmest kan tjene som en samlende beskrivelse for prosjektet. Bak komplekse progresjoner og de lagvise vokalharmoniene, sammenvevd i et luftig lydbilde preget av bl.a. bjeller, fløyter, theremin og diverse lydeffekter, lå det endeløse timer med forseggjort finpussing der ingen detaljer ble overlatt til tilfeldighetene. Pet Sounds høres likevel uanstrengt ut, preget som den er av milde melodier og lengselsfull melankoli.

Pet Sounds er mer et album enn en samling hitlåter. "Sloop John B" (en tradisjonell karibisk folksang) ble den største hiten herfra, men det er rundt denne at det virkelige gullet gjemmer seg. Romantiske "God Only Knows" og håpefulle "Wouldn't It Be Nice", med sine ekko av ungdomstidens uskyld, er kanskje de mest umiddelbare. Vel så slitesterke er smertefullt vakre "Don't Talk (Put Your Head On My Shoulder)", "Caroline, No" (single utgitt før albumet, da med kun Brian Wilson som artist) og "I Know There's An Answer" (opprinnelig titulert "Hang On To Your Ego").

Brian Wilson skal ha uttalt at engler overvåket produksjonen av Pet Sounds. Det er ingen grunn til å tvile på det. Popmusikk ble ikke helt det samme etter dette. Pet Sounds er surfbarnas solnedgang, men varslet også om en ny morgen for amerikansk popmusikk.
Sporliste
 1. Wouldn't It Be Nice (mono)
 2. You Still Believe In Me (mono)
 3. That's Not Me (mono)
 4. Don't Talk (Put Your Head On My Shoulder) (mono)
 5. I'm Waiting For The Day (mono)
 6. Let's Go Away For Awhile (mono)
 7. Sloop John B (mono)
 8. God Only Knows (mono)
 9. I Know There's An Answer (mono)
 10. Here Today (mono)
 11. I Just Wasn't Made For These Times (mono)
 12. Pet Sounds (mono)
 13. Caroline No (mono)
 14. Hang On To Your Ego (bonus track)
 15. Wouldn't It Be Nice (stereo)
 16. You Still Believe In Me (stereo)
 17. That's Not Me (stereo)
 18. Don't Talk (Put Your Head On My Shoulder) (stereo)
 19. I'm Waiting For The Day (stereo)
 20. Let's Go Away For Awhile (stereo)
 21. Sloop John B (stereo)
 22. God Only Knows (stereo)
 23. I Know There's An Answer (stereo)
 24. Here Today (stereo)
 25. I Just Wasn't Made For These Times (stereo)
 26. Pet Sounds (stereo)
 27. Caroline No (stereo)
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 1966 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 27 Artist The Beach Boys
Label Capitol Bestillingsnummer 5262662