Rhythm Nation 1814 (UK-import) (CD)

Janet Jackson

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Etter gjennombruddet med albumet Control i 1986, måtte Janet Jackson kjempe hardt for å få lansert mer konseptuelle Rhythm Nation 1814. Plateselskapet så naturlig nok for seg at hun enkelt og greit skulle kopiere den forrige suksessen, basert på relativt enkle popoppskrifter, men Janet ville heller sette fingeren på sosial urett. Sammen med produsentene Jimmy Jam og Teddy Lewis skrev hun tekster som omhandlet rasisme, rusmisbruk og fattigdom.

Musikalsk er både Rhythm Nation 1814 og forgjengeren eksponenter for New Jack Swing, hvor elementer fra den gryende rapscenen ble transplantert inn i veletablert soul og R&B - og dermed dannet en helt ny sjanger som snakket direkte til en bredere ungdomsgruppe. Hip hop var tuftet på et stort sosialt engasjement og ditto samfunnskritikk, noe som var nærmest uhørt innen R&B. Men Janet sto på sitt.

Til tross for plateselskapets opprinnelige skepsis, inneholdt albumet alt fra silkemyke ballader til Prince-inspirerte funklåter, og det viste seg raskt å bli en minst like stor salgsvinner som Control. Singlene "Miss You Much", "Rhythm Nation", "Escapade", "Alright", Come Back To Me", "Black Cat" og "Love Will Never Do (Without You)" gjorde alle det skarpt på de amerikanske hitlistene, og suksessen var et faktum - kreativt som kommersielt. Også senere i karrieren har Janet vist seg som en verdig utfordrer til poptronen, men aldri så sylskarpt og definerende som på Rhythm Nation 1814.
Sporliste
 1. Rhythm Nation
 2. State Of The World
 3. Knowledge
 4. Miss You Much
 5. Love Will Never Do (Without You)
 6. Livin' In A World (They Didn't Make)
 7. Alright Alright
 8. Escapade
 9. Black Cat
 10. Lonely
 11. Come Back To Me
 12. Someday Is Tonight
 13. Control
 14. What Have You Done For Me Lately
 15. You Can Be Mine
 16. Pleasure Principle
 17. When I Think Of You
 18. He Doesn't Know I'm Alive
 19. Let's Wait Awhile
 20. Funny How Time Flies
 21. Nasty
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 1989 Format CD
Sjanger Pop, R&B Antall disker 1
Antall spor 21 Artist Janet Jackson
Label Import Bestillingsnummer AA7502139202