Riceboy Sleeps (CD)

Jónsi

199,00 19900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Jon Thor (Jónsi) Birgisson er mest kjent for sin utenomjordiske falsettsang som vokalist i Sigur Rós. De siste årene har han også arbeidet med, og hatt flere kunstutstillinger sammen med, sin partner, Alex Somers. Sammen kaller de seg rett og slett Jonsi & Alex, og endelig har dette samarbeidet også båret musikalske frukter.

Det første resultatet av dette prosjektet kom i form av det vakre sporet "Happiness"på den strålende Red Hot-samleren Dark Was The Night, der låta står side om side med perler fra Antony Hegarty, Arcade Fire, Sufjan Stevens , Yo La Tengo og andre fremragende artister.

Albumet Riceboy Sleeps er instrumentalt, svevende og vakkert. Det kan minne om noe fra Brian Enos ambientutgivelser, samtidig som de har tilført mye moderne i de langsomt oppbygde lydkollagene. Det er kun spilt inn på akustiske instrumenter på Island, for så å bli grundig etterarbeidet på solcelledrevne datamaskiner i et raw food-kollektiv i en rolig avkrok av Hawaii (!?!!). Dette kan sies å ha etterlatt et, øh, organisk avtrykk i musikken ... Som på Sigur Rós' siste album har de med seg strykesamarbeidspartnerne i Amiina, i tillegg til koret Kopavogsdaetur.

Sporliste

  1. Happiness
  2. Atlas Song
  3. Indian Summer
  4. Stokkseyri
  5. Boy 1904
  6. All The Big Trees
  7. Daníell In The Sea
  8. Howl
  9. Sleeping Giant

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2009 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Jónsi, Jónsi & Alex, Riceboy Sleeps
Label EMI UK Bestillingsnummer BQTX40447.2

Anmeldelser