199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 10+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes har samarbeidet om både sang og låtskriving på julealbumet «Ringe inn» som først ble sluppet november 2021. Tittelen er inspirert av kirkeklokkene som ringer inn til jul, og et ønske om at alle skal være velkommen inn et sted når verden er på det mørkeste.

Over halvparten av låtene på «Ringe inn» er nyskrevet stoff, men i tillegg tolker Lars og Maria en av våre eldste julesalmer: «Folkefrelsar til oss kom». I tillegg er vise-legendene Terje Nilsen og Jan Arvid Johansen fra nord også representert, samt Alison Krauss med «Get Me Through December» som i deres norske gjendiktning er blitt til «Hjelp mæ med desember». I tråd med tittelen på platen kommer en lys og sølvklingende versjon av klassikeren «Kimer, I klokker».

- Julens trylleglitter faller på det hellige så vel som det kommersielle, på festen så vel som ensomheten, på barnets forventninger som de voksnes skuffelser. Tekstene på «Ringe inn» går sine egne veier. Gjennom sangene møter man karakterer som spenner fra servitøren på julebordet, via dompapen som ikke liker julenek til jesusbarnet i et parkeringshus, forteller Lars Bremnes.

Det er multi-instrumentalisten Stein Austrud og produsent og gitarist Bernt Rune Stray som står for spill og arrangementer. De forsterker dynamikken mellom stemmene til Maria og Lars og tryller fram både viser, pop og verdensmusikk med strenger, strykersamplinger og perkusjon.

- Dette prosjektet har vært utrolig moro å jobbe med, for i tillegg til at Lars og jeg har skrevet låter spesielt for denne platen, har vi også spilt inn noen av våre egne favoritter. Alt fra vår egen Alison Krauss-tolkning til den nordnorske klassikeren «De mørkeste dage» fra 1915, som ingen vet hvem har skrevet teksten til. Vi syns alle låtene gjør seg godt sammen og ønsker at de skaper en god julestemning. Vi gleder oss til å vise frem det vi har jobbet med, forteller Maria.

«Ringe inn» ble sluppet digitalt 12.november 2021. CD og vinyl blir tilgjengelig når de reiser på turné med «Ringe inn» . Turnéen starter i Tromsø den 30.november og avsluttes i Moss 22.desember.

Sporliste
 1. Ringe Inn
 2. Hjem Te'jul
 3. Jula Gir Oss Ikkje Fred
 4. Folkefrelsar Til Oss Kom
 5. Det Går An Å Gå På Vannet
 6. Fire Roser
 7. Moderne Fugla
 8. De Mørkeste Dage
 9. Hjelp Mæ Med Desember
 10. Kimer, I Klokker
 11. Stjerne, Søng En Salme
Produktfakta
Utgitt 2021 Reutgitt 2022
Format CD Sjanger Pop
Antall disker 1 Antall spor 11
Artist Lars Bremnes & Maria Haukaas Mittet Bestillingsnummer LM02

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende