Rosso (CD)

King Midas

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Lyset av. Headset på. 43 minutter lyd, full emosjonell intensitet. Ni låter som utgjør Rosso, King Midas' første album på seks år - og kanskje det mest komplette og iørefallende stykket musikk bandet har laget til nå.

Seks år har det tatt å ferdigstille Rosso. Det har blitt et utypisk comeback-album, tilsynelatende fullstendig uberørt av musikalske trender. På mange måter er det mer et comedown-album enn et comeback. For der de to foregående platene var oppstemte og glamrock-inspirerte affærer, er Rosso et atskillig mørkere beist. Resultatet er et variert, men likevel helstøpt album. Hver minste detalj er finslipt. Fra Kjetil Møsters hjerteskjærende saksofonutblåsning i åpningslåta "A Ship Glides Through The Night" til mantraet "Gjør det, sier dem" messet fram av Ando Woltmann og hans fordrukne midnattskor på "The Strangler". At de plutselig finner på å bryte ut i et refreng på morsmålet er ganske typisk for det som er et album fullt av originale og komplekse vendinger

Tematisk varieerr det fra 40-tallets heimatkunst til 2010-tallets maskinelle tomhet. Fra famlende ungdommelig overmot til gryende midtlivskrise. Om å stadig være i bevegelse i en moderne verden som påfører oss en indre uro, der mennesket er fylt av irrasjonelle og ulogiske tanker og følelser. Slik føyer King Midas seg inn i en Oslo-tradisjon som går fra Hamsuns Sult via Munchs mest ekspressive verk til Christopher Nielsens forstadsmisantropi. King Midas er et band med et bankende hjerte for hjembyen, noe også lydopptaket av rådhusklokkene på slutten av låta "Cy" vitner om.

Coveret, et broderi av Blücher som synker i Oslofjorden, kan for øvrig sees som et symbol for den generelle stemningen på albumet.

Sporliste

  1. A Ship Glides Through The Night
  2. Colorsound
  3. You Know My Name
  4. On The Way To Luton
  5. Snow
  6. King
  7. Cy
  8. The Strangler
  9. Leaving Biarritz

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2013 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 9 Artist King Midas
Label Fysisk Format Leverandør Diger Distro
Bestillingsnummer FY074CD

Anmeldelser