Runarslaget (CD)

Øyonn Groven Myhren

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Runarslaget er et musikalsk eventyr tuftet på en norsk middelalderballade om musikkens kraft – en norsk og særegen avlegger av den greske myten om «Orfeus og Eurydike». Øyonn har med oppbakking fra SISU utdypet og utviklet det gamle balladestoffet til et kontrastrikt og dramatisk hele med et spennende utvalg av slagverks- og strengeinstrumenter. Forløperen til Runarslaget er det meditative verket Runartromma fra 2009, som Øyonn skapte til Telemarkfestivalens 20-årsjubileum, også denne med SISU slagverksensemble.

Øyonn Groven Myhren er en høyt respektert folkemusiker. Hun har vunnet den nasjonale konkurransen i vokal folkemusikk tre ganger, og komponert store og små verk for ulike konstellasjoner. Hun er sentral på et titalls musikkalbum, og hun har mottatt Spellemannpris sammen med Odd Nordstoga for tingingsverket Nivelkinn. Hun kan også se tilbake på et snart 25-årig langt samarbeid med Bugge Wesseltoft.
SISU slagverksensemble er en spydspiss innen skandinavisk samtidsmusikk. De holder et imponerende musikalsk og teknisk nivå og repertoaret favner vidt. Fra etableringen i 1993 har formålet vært å generere og fremme ny norsk musikk for slagverk. SISU har initiert samarbeid med en rekke komponister, samarbeid som har høstet av deres slagverksfaglige og kunstneriske ekspertise. I vår ga de ut det kritikerroste albumet Twine med slagverksmusikk av Rolf Wallin. SISU er Tomas Nilsson, Bjørn Skansen og Bjørn-Christian Svarstad.
Sporliste
 1. Lye Løyndarord
 2. Friarvise
 3. Gullmon
 4. Roseleiken
 5. Signe Og Gullmon
 6. Vendels Bru
 7. Spådomen
 8. Sko Blakken
 9. Bryllaupsslått
 10. Brureferda
 11. Signe I Vendels Å
 12. På Vendels Bru
 13. Gråtarrunir
 14. Runarspel
 15. Runarslaget
 16. Signe Stig Opp
 17. Ri I Rosenlund
 18. Inni Ei Vik
Produktfakta
Utgitt 2021 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 18 Artist Øyonn Groven Myhren
Bestillingsnummer 3779352