Sangene Vi Husker Vol. 1 (CD)

Håkon Banken

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse

Håkon Banken (født 19. januar 1949, død 18. mars 2018) var en artist og trubadur fra Hof i Solør i Hedmark. Han er kjent for tekster om harde oppvekstvilkår, livet på landet, depresjon og ungdomstid. Han ble kjent for sine ærlige og åpne tekster med selvironi og humor, men også mye alvor etter hendelser i eget liv.

Håkon Bankens oppvekst var i pinsemenigheten og han opptrådte først på bedehuset. Hans popularitet vokste fra debututgivelsen i 1977 og gjennom hele åttitallet. Musikken ble etterhvert også populær i de store dansebandmiljøene i Malung og andre deler av Sverige. Han solgte mer enn en halv million plater og kassetter og tronet øverst på Norsktoppen i flere uker. Dette på tross av få intervjuer, få konserter, vedvarende hemmende scene-skrekk, at han viste seg sjelden offentlig, at han ikke ble spilt på NRK og nektet å delta i TV-innslag som plateselskapet sørget for muligheter til. Den mektige plateselskapsdirektøren Arne Bendiksens talentspeider oppdaget Banken gjennom en kassett innspilt på psykiatrisk avdeling ved Hamar, og de fikk solgt musikken som kassetter på bensinstasjoner. Den danske artisten dk:Jodle Birge kontaktet Bendiksen og ba om å få spille inn og synge noen av Bankens sanger på musikalsporet som han fikk oversendt. Dansken fikk en stor radiohit i Danmark med Bankens «Rigtige venner» i 1986 og spilte den inn på engelsk i Nashville og senere av andre i flere versjoner på flere språk.

Sporliste
 1. På Flisa
 2. Flickan Från Gästis
 3. Semesterminnen Från Dalarna
 4. Marknadsknallen Eriksson
 5. Veatre På Peisen
 6. Plåtslagarlärling
 7. Folkets Park
 8. Finnskogens Dronning
 9. Adjø Ingalill
 10. På Jakt Etter Lykken
 11. Takk For Livet
 12. Den Gamle Smeden
 13. Min Dalahest
 14. Hvem Skal Dømme
 15. Rosor Och Brudeslör
 16. Raggarpojken
 17. I Hof Er Det Gætt Å Bo
 18. Om Jeg Gråter
 19. Du Får Ingenting Med
 20. Pappas Lille Gull
 21. Du Eller Ingen
 22. Den Första Gången Vi Möttes
 23. Brevet Til Mamma
 24. Barnatro
 25. Soldatens Kortstokk
Produktfakta
Utgitt 2017 Reutgitt 2021
Format CD Sjanger Danseband, Rock, Viser
Antall disker 1 Antall spor 25
Artist Håkon Banken Bestillingsnummer TEA002

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende