Schumann: Piano Quintet, Op. 44 / Piano Quartet, Op. 47 (CD)

Nils Anders Mortensen & Engegårdkvartetten

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Den nye utgivelsen fra pianist Nils Anders Mortensen og Engegårdkvartetten er viet Schumanns kvartett og kvintett for piano og strykere. Robert Schumann produserte i 1842 et stort antall kammermusikkverk, deriblant pianokvintetten op. 44 og pianokvartetten op. 47, begge i Ess-dur. Verkene er komponert på samme tid, side om side, og lytteren kan høre både tydelige likheter i struktur og stemning, men også noen distinkte forskjeller.

Begge verk inneholder energiske og utadvendte yttersatser, hvor inspirasjon fra Mozarts vitalitet og Bachs kontrapunkt kombineres med Schumanns egen fantasifulle signatur i både drømmende og dramatiske partier, som raskt avløser hverandre. Scherziene i begge verk er virtuose, med sterkt kontrasterende mellomdeler. Men kvintetten inneholder en sats «in modo d’una marcia», i marsjstil, som er sørgelig nok til å være en sørgemarsj, og som tar oss til uventede både stille og ville karakterer underveis. Mens kvartetten har en cantabile-sats med en udødelig cellomelodi.
Pianokvartetten og pianokvintetten er hjørnesteiner i den romantiske kammermusikklitteratur, og inneholder noen av Schumanns mest dypt personlige musikalske stemninger.

Pianist Nils Anders Mortensen har med sine kritikerroste plateutgivelser, og konserter som solist med de største, norske orkestrene, markert seg som en av Norges fremste pianister. Han er til daglig ansatt som landsdelsmusiker i Finnmark, men er også aktiv som frilanser.

Engegårdkvartetten så dagens lys under midnatts-solen i Lofoten i 2006. Raskt ble dette kammermusikkensemblet et av de mest ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. De har høstet stor internasjonal anerkjennelse og er aktive med konsertvirksomhet i inn- og utland.

Produktfakta

Utgitt 2020 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Engegård Quartet, Nils Anders Mortensen, Nils Anders Mortensen & Engegårdkvartetten Bestillingsnummer LWC1189