Scoundrel Days - Deluxe Edition (2CD)

a-ha

249,00 24900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Da a-ha slo igjennom med debutalbumet Hunting High And Low i 1985 var pressen raskt ute med å avfeie den norske trioen som et enkelt, synthbasert boyband. Oppfølgeren Scoundrel Days, bandets andre og kanskje beste album, utgitt året etter, sjokkerte da også anmeldere og kritikere med et mørkere og langt mer voksent uttrykk. Bruken av synther og trommemaskiner var tonet ned, til fordel for "ekte" trommer og overbevisende gitarspill levert av Paul Waaktaar.

Scoundrel Days åpner knallsterkt med tre sanger som alene gjør albumet verdt en lytt. Det begynner med tittelsporet og linja "Was that somebody screaming?", hvor Morten Harket synger som en mann jaget av demoner over musikk fylt av nerver. "The Swing Of Things" følger opp, en stemningsfull og elegant låt, før singlen og livefavoritten "I've Been Losing You" viser albumet fra sin råeste og mest rocka side. Andresinglen "Cry Wolf" og den medfølgende påkostede videoen, er igjen forholdsvis mørk, men det hindret den ikke fra å bli en hit: både den og "I've Been Losing You" solgte over to millioner eksemplarer. Et annet naturlig høydepunkt på albumet er tredjesinglen "Manhattan Skyline", som virkelig viser samspillet mellom låtskriverne Magne Furuholmen og Paul Waaktaar. På Scoundrel Days har da også Waaktaar og Furuholmen produsentansvaret sammen med Alan Tarney (Cliff Richard, Leo Sayer). "Oktober" er en hes og hviskende Morten Harket som slynger seg rundt en kul basslinje, "Maybe Maybe" er litt klønete men akk så sjarmerende pop, mens avslutningssporet "Soft Rains Of April" viser a-ha på sitt mest dramatiske, med pompøse lydtepper som på mesterlig vis bygger opp om Harkets vokal. Scoundrel Days, med sitt salg på over seks millioner, er albumet som viste at a-ha var mer enn et blaff, et dokument over et band på høyden, både kreativt og kommersielt.

Denne utgaven av Scoundrel Days, utgitt først gang i oktober 1986, inneholder hele albumet, pluss demoer, alternative versjoner og liveversjoner av samtlige spor. Totalt 15 tidligere uutgitte spor.

Sporliste

Disk 1
 1. Scoundrel Days
 2. The Swing Of Things
 3. I've Been Losing You
 4. October
 5. Manhattan Skyline
 6. Cry Wolf
 7. We're Looking For The Whales
 8. The Weight Of The Wind
 9. Maybe, Maybe
 10. Soft Rains Of April
 11. I've Been Losing You (Extended Version)
 12. Cry Wolf (Extended Version)
 13. Manhattan Skyline (Extended Version)
Disk 2
 1. Scoundrel Days (Demo)
 2. The Swing Of Things (Demo #3)
 3. I've Been Losing You (Octocon Studio Demo)
 4. October (Demo)
 5. Manhattan Skyline (Demo)
 6. Cry Wolf (Demo)
 7. We're Looking For The Whales (Demo)
 8. The Weight Of The Wind (Demo)
 9. Maybe, Maybe (Demo)
 10. Soft Rains Of April (Guitar Version)
 11. Scoundrel Days (Octocon Studio Demo)
 12. This Alone Is Love (Original Version)
 13. Days On End (Demo)
 14. Train Of Thought (Live In Croydon)
 15. I've Been Losing You (Live In Croydon)
 16. The Blue Sky (Live In Croydon)
 17. Looking for The Whales (Live In Croydon)
 18. Cry Wolf (Live In Croydon)

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1986 Format 2CD
Sjanger Pop Antall disker 1
Antall spor 31 Artist a-ha
Label Rhino Leverandør Warner Music
Bestillingsnummer 0081227980009

Anmeldelser