Senior (CD)

Röyksopp

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Helt siden lanseringen av Röyksopps forrige, 2009-utgivelsen Junior, har Tromsø-duoen snakket om Senior i samme åndedrag. Det neste albumet i rekken. Deres fjerde. Juniors motstykke; den mørke, mystiske broren på loftet. Deres eget hjertebarn.

Og Senior er virkelig et album. De ni sporene er satt sammen til en fascinerende og stemningsfull helhet, der hver låt er like viktig som forgjengeren - og den som følger etter. Det er ikke ment å plukkes fra hverandre og tas ut av sammenhengen, men å oppleves som et fullstendig prosjekt. De melankolske melodiene og lettbente rytmene er å finne også her ("Forsaken Cowboy" minner ikke så rent lite om noe som kunne vært på 2001-debuten Melody A.M.), men låtene føles mer organiske og støvete. Det nærmeste vi kommer et tittelspor er "Senior Living", som med sørgmodig steelgitar, englekor og strykere er albumet på sitt aller vakreste, mens "The Drug" er sløy og hypnotisk 90-tallshouse. Med "Tricky Two" tar Röyksopp utgangspunkt i instrumentalsporet til Karin Dreijer-gjestede "Tricky Tricky" fra Junior, filer ned de skarpeste kantene og ender opp med en varmere, mørkere og langt mer stemningsfull låt. Om forgjengeren var festen, er dette nachspielet. Torbjørn Brundtland og Svein Berge tar oss med på reise i Röyksopps mystiske indre univers, der vi aldri helt vet hva som dukker opp rundt neste sving. Senior er et album som vil få deg til å humre, danse, senke skuldrene og tidvis grøsse litt på ryggen.

Sporliste

  1. ...And The Forest Began To Sing
  2. Tricky Two
  3. The Alcoholic
  4. Senior Living
  5. The Drug
  6. Forsaken Cowboy
  7. The Fear
  8. Coming Home
  9. A Long, Long Way

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Electronica Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Röyksopp
Label Ingrooves Leverandør Import
Bestillingsnummer INGVMB3002.2

Anmeldelser

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i