Sharqant (CD)

Sharqant

143,20 14320 Veil. pris 179,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
På lager Sendes vanligvis innen 24 timer
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Nå holder du den andre utgivelsen fra prosjektet Skjønnhet Utenfra i neven. Lite ante vi, da vi begynte å planlegge å møte flyktninger og skape nye vennskap gjennom å spille musikk sammen, at vår første session skulle finne sted i Os i Hordaland. Men nettopp der traff vi gitaristen Manar Alhashemi fra Syria, som vi hadde blitt tipset om av Karl Eldar Evang. Manar hadde med seg et knippe nyankomne hordalendinger og egder, og vi spilte sammen et par dager, og dokumenterte det på våre første videoer.

Så gikk det et par år, og med vi møtte andre musikere i mellomtiden - og spilte inn Skjønnhet Utenfra 1 med bandet Majaz. Men plutselig, høsten 2019 var vi på vei til Bergen for å møte Manar og musikere han hadde satt sammen i bandet Sharqant (et navn sammensatt av Sharq; øst og kant — østkant!) for to dagers workshop i studio. I Havnelageret studio hadde tekniker Daniel Birkeland satt opp mikrofonene, og vi var klare til opptak. Resultatet av to veldig fine dager i studio får du her.

Resultatet er dessuten høyst miljøvennlig: du trenger nemlig ikke kjøpe flybillett til midtøsten. Sett på plata og lukk øynene. Fra første tone reiser du rett til middelhavslandene og trasker rundt i basarer og moskeer.

Manar Alhashemi (Gitar)
Hassan Albadri (Oud)
Mouhammad Fadel Kuj (Slagverk)
Mouhammad Almajzoub (Sang)
Håkon Kornstad (Saksofon/sang)
Knut Reiersrud (Gitar, bass)

Sporliste

  1. Zoroni
  2. Ana Hawet
  3. Mawal/Spådame
  4. Friheten
  5. Kråkevise
  6. Ana Kol Ma Gol

Produktfakta

Utgitt 2020 Format CD
Sjanger Jazz, World Music Antall disker 1
Antall spor 6 Artist Sharqant
Bestillingsnummer 3779231

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i