Singing From The Grave (CD)

Anna Von Hausswolff

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Det er ikke så lenge siden Anna von Hausswolff var en anonym arkitektstudent i Gøteborg, men i løpet av vinteren 2010 ble hun et av Sveriges heteste artistnavn, etter flere sterke liveopptredener og EP-en Track Of Time.

Hun ble født i september 1986. Hennes mor, Evalena, er praktiserende psykolog, og hennes far, Carl Michael von Hausswolff, er en verdenskjent artist og lydkunstner. Høsten 2008 startet Anna å skrive sanger, helt alene i leiligheten. I juli og august 2009 var hun i Henry Lipps Music-A-Matic-Studios, og der jobbet hun sakte men sikkert frem sitt eget uttrykk - storslått avantgarde-pop fremført av en tydelig kvinnestemme og engasjerende pianist, ikke så langt unna for eksempel Susanne Sundfør. Anna von Hausswolff har, som Sundfør, en stemme og tilstedeværelse som bergtar og imponerer; utemmet, vakker og full av smerte.

Singing From The Grave er for svenske pop anno 2010 hva Sundførs The Brothel er for norsk - original og krevende, men samtidig så udiskutabelt fengende at breddeappellen ikke må undervurderes. Inspirasjon fra PJ Harveys djevelske blues og falsettsangen til Kate Bush lurer i bakgrunnen, kanskje spesielt i de destruktive balladene. Best av disse: "Pills", en nedstrippa sak der hun dramatisk jamrer "These pills keep me alive" og "I'm in love with the devil" til det går kaldt nedover ryggen på deg. Dette er musikk med store følelser, mørk og romantisk, akkurat som albumtittelen antyder.

Sporliste

  1. Move On
  2. Track Of Time
  3. Pills
  4. Above All
  5. Singing From The Grave
  6. Lost At Sea
  7. Old Beauty/Du Kan Nu Dö
  8. The Book
  9. I Am Leaving

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Anna Von Hausswolff
Label Kning Disk Leverandør Next Stop Distribusjon
Bestillingsnummer KD76CD

Anmeldelser