Singing Oboe (CD)

Trygve Aarvik & KORK

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Trygve Aarvik har i mange tiår vært en av Norges ledende oboister. Som solooboist i Kringkastingsorkestret mellom 1981 og 2018 er han nok også Norges mest eksponerte oboist, med utallige opptredener i radio og fjernsyn. «Alle» har hørt Trygves syngende obo. Nå trer han frem som solist i tre verk av sentrale norske komponister.

Det nyeste og bredest anlagte av dem er en konsert for obo og orkester av Kjell Habbestad. I tillegg to skjulte klassikere: «Cantus VIII» av Egil Hovland for obo og strykekvartett og «Konsert for obo og strykere» av Johan Kvandal. Strykekvartetten består av Kolbjørn Holthe og Henrik Hannisdal på fiolin, Jon Sønstebø på bratsj og Frida Fredrikke Waaler Wærvågen på cello. Dirigent er Ingar Bergby.

I «Cantus VIII» møter vi essensen av flere av Hovlands mange inspirasjoner, både fra modernismen og hans nære forhold til kirkemusikken. Hos Kvandal er folkemusikken mer fremtredende, og særlig i 2. satsen i hans konsert for obo og strykere gis Trygve rom for å briljere i de lange og vakre obo-linjene. Kjell Habbestads obokonsert er bestilt av Trygve Aarvik og urfremført sammen med Kringkastingsorkestret i 2012. I likhet med Hovland er Habbestad i all sin stilistiske allsidighet godt plassert i kirkemusikken. I obokonserten henter Habbestad inspirasjon fra kjente dikt (Plath, Celan, Bjerke mfl.) Verket beveger seg gjennom alle plan av den menneskelige eksistens, fra dagliglivet, gjennom følelsesliv og minner, og ender på et åndelig-religiøst plan. Med sin brede orkesterpalett og en virtuos orkesterstemme er verket et markant tilskudd til norsk musikk generelt og oborepertoaret spesielt.

Og Trygve Aarvik har tross alt vært oboist i Norges mest allsidige orkester. Sammen med KORK spiller han bonussporet «What a Wonderful World».

Produktfakta

Utgitt 2019 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist KORK, Kringkastingsorkesteret, Trygve Aarvik & KORK Bestillingsnummer LWC1186