Inngår i kampanje
 • CD 3 for 250,-

Skambankt 1994 (CD)

Skambankt

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Etter hva som må kunne betegnes som et av senere tids mest intense comeback med nytt album, live-album, tre dobbeltsingler og 7-tommere, er Skambankt utrolig nok klare med enda en ny utgivelse. Den sjette på to år. I tillegg skjer dette i jubileumsåret 2019 som markerer 25 år siden barndomsvennene Terje, Hans Egil og Tollak møtte opp en formiddag for å lage de 9 første låtene til den aller første Skambankt-konserten som ble avholdt samme kveld. 25 år etter oppstarten i 1994 er det dog noe annerledes som er i vente fra Skambankt.

Mange forbinder nok Skambankt med massive gitarvegger, heftige trommer, energisk rock, punk og hardrock. Det er ikke feil å tenke det. Men bak denne deilige massive veggen av lyd befinner det seg sterke låter og, ikke minst, sterke tekster. Dette kommer enda tydeligere frem når bandet nå skrur av forsterkerne og erstatter elektriske instrumenter med akustiske. De fleste låtene er i utgangspunktet laget med hjelp av en kassegitar, så veien til et mer åpent, dynamisk og akustisk uttrykk er ikke så lang som en kanskje skulle ha trodd.

Med et nikk til 90-tallets «Unplugged»-serie på MTV, tar Skambankt i 2019 et skritt til siden og tilnærmer seg gammelt og nytt låtmateriale på en annerledes måte. Bandet kaller det selv et overskudds-prosjekt, der de får utforske en sound og en type musikk de selv kun har hørt på, men aldri spilt. Så hvorfor gjør de dette nå? Kanskje det er det faktum at man har blitt voksne og ikke lenger må gjemme seg bak fuzz og høy lyd? At man endelig tør å vise også den sårbare dimensjonen av bandet og musikken? Eller er det et «motsatt Skambankt» som etter mange år med undertrykte akustiske strømninger får feire sitt jubileum med total musikalsk frihet? Bandet vet ikke helt selv, men det skjedde – og det er de glade for i dag. De kaller det en musikalsk bursdagsgave til fansen og seg selv; en gave som slutter ringen etter en 25 år lang reise mellom to musikalske ytterpunkter.

«1994» inneholder én helt ny, og 11 kjente og kjære Skambankt-låter som viser deg bandet slik du aldri har hørt dem før. Nære, sårbare og med en dybde som trer frem når volumet går ned.
Produktfakta
Utgitt 2019 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Skambankt
Bestillingsnummer INDIE255CD
Sporliste
 1. Når Eg Sover
 2. Gribben
 3. Horisonten Brenner
 4. Sånne Som Deg
 5. Slukk Meg (For Eg Brenner)
 6. Balladen Om Deg
 7. O Dessverre
 8. Fritt Fall
 9. Vår Bør
 10. Levende Legende
 11. I Dette Huset
 12. Født På Ny

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i