Skandinavisk Sjel (CD)

Ellen Sofie Hovland

99,50 9950 Veil. pris 179,00
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Etter sitt kritikerroste og Spellemann-nominerte debutalbum Vær Her For Meg fra 2012, følger viseartist Ellen Sofie Hovland opp med ømhet og ironi på Skandinavisk Sjel. Hovland raljerer godmodig over folkelige, snusfornuftige "hustavler" om å leve nå og leve sterkt, hun synger om håpløst oppskrudde forventninger til utelivets gleder og om hvor dårlige vi skandinaver er på å gi følelsene luft. Samtidig formidler hun kjærlighetssanger så sårbare og hudløse at man nesten må ha solbriller for å tørre å lytte til dem med andre til stede.

En av sangene er en lovprisning av Ellen Sofies favorittdyr, rotta. En annen er en ny, bittersøt julesang. Vår gamle landsfader Einar Gerhardsen, som var regjeringssjef i Norge lenge før Hovland så dagens lys, har også fått sitt eget spor på Skandinavisk Sjel.

Rundt Hovlands uttrykksfulle stemme og gitarspill har Morten Qvenild skapt en liten stjernehimmel av styggpene lyder, frambragt av tallrike tangentinstrumenter. I tillegg gjør en annen Morten, med etternavn Barrikmo, seg frodig gjeldene på klarinett og bassklarinett på de fleste spor. Albumet er innspilt i Qvenilds studio på Nesodden, mikset av Martin Abrahamsen og produsert av Erik Hillestad.

Sporliste

 1. Alltid noen andre
 2. En mengde vakre ord
 3. Rotta
 4. Ved siden av deg
 5. Et siste glass
 6. Skandinavisk sjel
 7. Nå kommer jula til alle
 8. Når man har oss
 9. Einar Gerhardsen
 10. En av dem nå
 11. Hold meg, slipp meg

Produktfakta

Utgitt 2014 Format CD
Sjanger Viser Antall disker 1
Antall spor 11 Artist Ellen Sofie Hovland
Label Kirkelig Kulturverksted Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer FXCD407

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende