Splitter Pine (Remastered) (CD)

DumDum Boys

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Da DumDum Boys ga ut sitt andre album i 1989 ble det ikke bare et solid gjennombrudd for trønderbandet, det markerte også inngangen på epoken som gjorde "de fire store" til allemannseie: deLillos, DumDum Boys, Jokke & Valentinerne og Raga Rockers.

DumDum Boys utnyttet kombinasjonen av rockens urkrefter og finurlig gatelyrikk til å skape en slagkraftig rockemaskin; giftige riff, allsangvennlige refrenger og et tidløst sound er verktøy som aldri går av moten. Anført av låtskriver og gitarist Kjartan Kristiansen og vokalist Prepple Houmb er Splitter Pine spekket med låter som har blitt en del av norsk rocks kanon. Tittellåta, "Boom Boom", "Slave", "Blind" og "Hull i Himmelen" bidro til at den påfølgende turneen - inkludert Kalvøya, Roskilde og Moskva - ble en ren triumfferd, sørget for Spellemannpris i klassen rock (DumDum tok den like gjerne tre år på rad) og et salg på over 65 000 album.

Splitter Pine satte rett og slett en ny standard for norskspråklig rock og står igjen som en av 80-tallets aller viktigste plater.
Sporliste
 1. Boom Boom
 2. Oppned
 3. Splitter Pine
 4. Fort & Farlig
 5. Slave
 6. Blind
 7. Blod På Tann
 8. Engelen
 9. Hyler Meg Hes
 10. Hull I Himmelen
 11. Splitter Pine (video)
Produktfakta
Utgitt 1989 Format CD
Sjanger Rock Antall spor 11
Artist DumDum Boys Label oh Yeah!/Ramalama
Bestillingsnummer 5099746345099