Inngår i kampanje
  • Norsk Musikk - CD - Opptil 20% rabatt

Telemann Recorder Sonatas (CD)

Caroline Eidsten Dahl

169,14 16914 Veil. pris 199,00
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
På denne innspillingen med blokkfløytist Caroline Eidsten Dahl, barokkcellist Kate Hearne og cembalist Christian Kjos, presenteres Telemanns komplette samling av sonater for blokkfløyte og basso continuo.

Syv av sonatene er blant Telemanns mest kjente, og de har blitt en del av standardrepertoaret for blokkfløytister. I tillegg får vi høre hans to sonatiner, hvor bass-stemmen manglet fram til den ble funnet igjen på 1990-tallet (!). Trioen framfører her noen av sine absolutt favorittsonater; det er aldri kjedelig for en musiker å spille Telemanns musikk!


Mottoet «Zingen ist das Fundament in Music in allen Dingen» (første setning i et lite dikt i brev til Mattheson i 1718) oppsummerer godt Telemanns bærende prinsipp om å alltid holde fast ved det sangbare og melodiøse. I tillegg krydret han gjerne med litt kultivert folklore, først og fremst «alla Polacca»-melodier. Dette gjenspeiles tydelig i Telemanns blokkfløytesonater; hans forkjærlighet for vakre melodier, rytmer inspirert av polsk folkemusikk og virtuose løp, både hos blokkfløyta og basso continuo.

Telemann Recorder Sonatas er Caroline Eidsten Dahls tredje innspilling på LAWO Classics. Hun har tidligere gitt ut «Blockbird» (LWC1169), med ny, norsk musikk for blokkfløyte, og «Sonata Norwegica» (LWC1165), med barokkmusikk fra Norge og Sverige, til flotte kritikker.
Produktfakta
Utgitt 2019 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Caroline Eidsten Dahl Bestillingsnummer LWC1181