Tempest (CD)

Bob Dylan

109,00 10900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
I 1962 slapp Bob Dylan sin selvtitulerte debut. 50 år senere leverer han sitt 35. studioalbum i rekken, hvor den høyst levende legenden byr på 10 nye originallåter. På Tempest er det en uforskammet sprek Dylan som viser seg fram - og som leverer et av sine mest varierte og overraskende album på lenge, belønnet med full pott i Mojo, Uncut og Rolling Stone.

I en alder av 71 strør Bob Dylan fortsatt om seg med bitende vittigheter og kløktige ordspill, han sjonglerer sjangre som den enkleste sak i verden og han lokker på både dansefoten og gåsehuden. Tempest er i dessuten et av hans tematisk mørkeste album noensinne. Den avsluttende troikaen "Tin Angel, "Tempest" og "Roll On John" tar for eksempel for seg henholdsvis et fatalt trekantdrama, Titanic-forliset (formidlet gjennom 14 episke, irsk-inspirerte minutter) og det tragiske drapet på John Lennon. Innen den tid har vi allerede vært gjennom western swing-møter-rock i åpningsspor og førstesingle "Duquesne Whistle", spretten blues på "Narrow Way", balladetakter på nydelige "Long And Wasted Years" og snerrende, truende "Pay In Blood". Dylan beskriver både livets grusomheter (mord, katastrofer, tap) og deres motgift (kjærlighet, vennskap, mot). I samme slengen leverer han nok et gnistrende godt album.

Tempest er produsert av Jack Frost (altså His Bobness sjøl) og følger opp fire strake albumtriumfer utgitt mellom 1997 og 2009 - Time Out Of Mind, Love And Theft, Modern Times og nå sist Together Through Life.

Sporliste

  1. Duquesne Whistle
  2. Soon After Midnight
  3. Narrow Way
  4. Long And Wasted Years
  5. Pay In Blood
  6. Scarlet Town
  7. Early Roman Kings
  8. Tin Angel
  9. Tempest
  10. Roll On John

Lyttespor

Video

Produktfakta

Utgitt 2012 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Bob Dylan
Label Columbia Leverandør Sony
Bestillingsnummer 0887254576020

Anmeldelser

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i