The Joshua Tree - 20th Anniversay Deluxe Edition (2CD)

U2

249,00 24900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
U2 hadde bygget seg opp en stor fanskare i løpet av første halvdel av 80-tallet, og bandets minnerike opptreden på Live Aid i 1984 befestet deres posisjon som et stadionband som kunne fenge massene uten å kompromisse med sitt eget uttrykk. Etter introverte og eksperimentelle The Unforgettable Fire i 1984 (produsert av Daniel Lanois og Brian Eno) og Live Aid vendte de seg mot røttene i amerikansk musikk. Joshua Tree er et vilt og vakkert sted i Mojaveørkenen, kjent i musikkulturen som et sted hvor The Rolling Stones, Donovan og Gram Parsons vanket (og hvor sistnevnte endte sine dager).

Interessen for amerikansk kultur stod sterkt i U2, ikke minst hos Bono, som her fant en nøkkel både som låtskriver og tekstforfatter: Inspirert av supermaktens sterkeste røster (Bob Dylan, Norman Mailer), fascinert av den kulturelle rikdommen og det mytiske landet, avmektig på vegne av dets ledere og konsekvensene av deres politikk. I sin søken etter en grunnleggende forståelse av det "amerikanske", både det lovede og det virkelige landet, er Joshua Tree et naturlig referansepunkt for U2, musikalsk såvel som i åndelig, bibelsk betydning.

The Joshua Tree ble spilt inn hjemme i Irland, igjen produsert av Lanois/Eno, men denne gang med et åpnere lydlandskap rundt mer strukturerte låter. Resultatet ble en kombinasjon som ga U2 superstjernestatus, frontet av hitsinglene "With Or Without You", "I Still Haven't Found What I'm Looking For" og "Where The Streets Have No Name". Men det er i første rekke den gjennomgående stemningen og den komplette helheten som har gitt The Joshua Tree legendestatus. Umiskjennelig U2, men i større grad enn både før og senere, preget av gospel, blues og countrymusikk. I sitt forsøk på å "dismantling the mythology of America" lagde U2 et av rockehistoriens mest solgte og kritikerroste album.

Sporliste

Disk 1
 1. Where The Streets Have No Name
 2. I Still Haven't Found What I'm Looking For
 3. With Or Without You
 4. Bullet The Blue Sky
 5. Running To Stand Still
 6. Red Hill Mining Town
 7. In God's Country
 8. Trip Through Your Wires
 9. One Tree Hill
 10. Exit
 11. Mothers Of The Disappeared
Disk 2
 1. Luminous Times (Hold On To Love)
 2. Walk To The Water
 3. Spanish Eyes
 4. Deep In The Heart
 5. Silver And Gold
 6. Sweetest Thing
 7. Race Against Time
 8. Where The Streets Have No Name (single edit)
 9. Silver And Gold (Sun City version)
 10. Beautiful Ghost/Introduction To Songs Of Experience
 11. Wave Of Sorrow (Birdland)
 12. Desert Of Our Love
 13. Rise Up
 14. Drunk Chicken/America

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1987 Format 2CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 25 Artist U2
Label Island Leverandør Universal Music
Bestillingsnummer 1750947

Anmeldelser