The List (CD)

Rosanne Cash

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Rent coveralbum fra datteren til Johnny. I 1973, da hun var bare 18 år gammel, fikk Rosanne overrakt en liste fra sin far med 100 essensielle, "obligatoriske" country-låter hun skulle lære seg. Låtene lot hun så hvile i 36 år, før hun igjen satte seg ned med dem. Resultatet er The List, hvor hun har valgt ut tolv sanger som hun gjør til sine egne. Respekten for originalmaterialet er åpenbar, samtidig som hun gir samtlige versjoner et personlig og helhetlig preg.

Med god hjelp fra duettpartnere som Bruce Springsteen, Elvis Costello, Jeff Tweedy (Wilco) og Rufus Wainwright tar hun for seg låter av blant andre Jimmie Rodgers, Bob Dylan, The Carter Family og Merle Haggard. Med slike navn blir selvfølgelig lista lagt skyhøyt, men Rosanne går over den med glans. Det er en moden kvinne vi hører her, som på sitt tolvte studioalbum med selvsikker ro viser at hun også som artist fortjener å bære sin fars navn.

Forgjengeren Black Cadillac fra 2006 var på mange måter en mørkere affære, hvor hun på gripende vis tok for seg tapet av begge foreldrene og stemoren June Carter Cash. The List besitter samme nerve, men Rosanne virker unektelig noe lysere til sinns. Her er behagelige versjoner av låter hun åpenbart har levd med lenge og føler seg komfortabel med, og som hun bedre enn de fleste formidler med oppriktighet og innlevelse.

Sporliste

 1. Miss The Mississippi And You
 2. Motherless Children
 3. Sea Of Heartbreak - with Bruce Springsteen
 4. Take These Chains From My Heart
 5. I’m Movin' On
 6. She’s Got You
 7. Heartaches By The Number - with Elvis Costello
 8. 500 Miles
 9. Long Black Veil - with Jeff Tweedy
 10. Silver Wings - with Rufus Wainwright
 11. Girl From The North Country
 12. Bury Me Under The Weeping Willow

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2009 Format CD
Sjanger Country Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Rosanne Cash
Label Capitol Leverandør Universal Music
Bestillingsnummer 509996965762

Anmeldelser