The Pink Robots (CD)

The Pink Robots

149,00 14900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Vinnerne av Urørt-finalen 2010, bergensbaserte The Pink Robots (opprinnelig fra Selje i Sogn og Fjordane), har kun ett mål for øyet: å lage musikk som gjør folk i godt humør. Med dette som utgangspunkt er det ikke rart at deres selvtitulerte debut er en solskinnsvarm og sjarmerende affære, med inspirasjon fra en mengde stilarter helt tilbake til 1950-tallet. Sjangermessig er det hovedsakelig pop vi får servert, med særegen vri og flotte melodier som fylles ut av mannlig og kvinnelig vokal levert av henholdsvis Hans Christian Femer og Line Dybedal Vederhus.

Da flammene høsten 2008 tok øvingslokalet til Joe Frog, som de på den tiden kalte seg, forsvant både instrumenter, hjemmestudio og harddisker med alt av låter og ideer - men ikke bandets iboende kreativitet. Tvert imot. De endret navn, frigjorde seg fra fortiden og startet på ny frisk. Og den friskheten er overmåte tydelig på debuten, frontet av den spretne vinnerlåta "Curly", med en salig blanding av elementer som sender tankene i retning både nye og gamle pophelter. Gruppas glade popmusikk leker med skarp indie, disco, dance og soul, og gjengen er heller ikke fremmed for å låne litt inspirasjon fra klassiske Bollywood-filmer (hør bare på favoritten "Appetite").

The Pink Robots, et navn som for øvrig er tatt fra The Flaming Lips' mesterlige Yoshimi Battles The Pink Robots (2002), ble mastret i Abbey Road Studios.

Sporliste

 1. Curly
 2. Knife
 3. Macintosh
 4. Pink Robots
 5. Nothing At All
 6. Line
 7. Big Machine
 8. Appetite
 9. Goodbye Crocodile
 10. Washing Machine
 11. Unanimal
 12. Don´t You Worry

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist The Pink Robots
Label Your Favorite Music Leverandør Diger Distro
Bestillingsnummer YFM201001

Anmeldelser