The Stone Roses - 20th Anniversary: Legacy Edition (2CD+DVD)

The Stone Roses

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
The Stone Roses var blant de mest profilerte bandene som strømmet ut av nattklubben The Hacienda i Manchester på slutten av 80-tallet. De hadde nærmere et tiår bak seg da debuten av samme navn så dagens lys i 1989, et album som langt på vei definerte "madchester"-bølgen, innledet britpopen og som ikke minst har tålt tidens tann bedre enn de fleste fra den tiden. The Stone Roses briljerer med sin smarte blanding av 60-tallspop og acid house, ledet an av nonchalante Ian Brown på vokal og den sterkt framtredende gitaristen John Squire. Med den lekne rytmeseksjonen til Reni og "Mani" i tillegg framsto The Stone Roses som en naturlig forening av tett klubbstemning og british invasion, med ekko av The Byrds, psykedelia og shoegaze hengende over det hele.

Selv et par tiår senere skinner melodiene med uforminsket kraft under den tåkelagte disen og myke støyen. Bandets fusjon av gamle forbilder og moderne tider ble opphøyet til et nivå mange har siktet mot i tiden etter, men de færreste har nærmet seg. Vi vet dette er et mesterverk når Ian Brown endelig åpner munnen på det episke åpningssporet "I Wanna Be Adored" med linja "I don't have to sell my soul/He's already in me", og vissheten slipper ikke taket før han runder av med bekreftelsen en snau time senere: "I am the resurrection and I am the light". The Stone Roses er ikke bare en påle i britisk 80-tallsrock, den er blant tidenes definitive utgivelser.

Sporliste

Disk 1
 1. I Wanna Be Adored
 2. She Bangs The Drums
 3. Waterfall
 4. Don´t Stop
 5. Bye Bye Bad Man
 6. Elizabeth My Dear
 7. (Song For My) Sugar Spun Sister
 8. Made Of Stone
 9. Shoot You Down
 10. This Is The One
 11. I Am The Ressurection
Disk 2
 1. I Wanna Be Adored (demo)
 2. She Bangs The Drums (demo)
 3. Waterfall (demo)
 4. Bye Bye Bad Man (demo)
 5. Sugar Spun Sister (demo)
 6. Shoot You Down (demo)
 7. This Is The One (demo)
 8. I Am The Ressurection (demo)
 9. Elephant Stone (demo)
 10. Going Down (demo)
 11. Mersey Paradise (demo)
 12. Where Angels Play (demo)
 13. Something´s Burning (demo)
 14. One Love (demo)
 15. Pearl Bastard (demo)
Disk 3
 1. DVD

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1989 Format 2CD+DVD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 27 Artist The Stone Roses
Label Sony/Legacy Leverandør Sony
Bestillingsnummer 0886974309024

Anmeldelser