Third/Sister Lovers (CD)

Big Star

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Etter to kritikerroste - og kommersielt mislykkede - album, #1 Record (1972) og Radio City (1974), falt det amerikanske powerpop-bandet Big Star fra hverandre. I 1975 gikk frontfigur Alex Chilton (1950-2010) tilbake til studio (sammen med trommis Jody Stephens og produsent Jim Dickinson) for å gjøre noen nye innspillinger. Resultatet ble lyden av en person på randen og et band i ruiner, og materialet ble regnet som altfor mørkt og dystert til at noe plateselskap ville røre det. Etter at albumet endelig så dagens lys fire år senere har Third (også kjent som Sister Lovers) gradvis fått fortjent status som et av historiens store, "tapte" album.

Third/Sister Lovers brøt med det Alex Chilton gjorde både før og senere i karrieren, langt fra powerpopens idylliske verden harvet han fram låter preget av eksistensiell angst og personlig svartsinn. Slik blir det gjerne sidestilt med Neil Youngs Tonight's The Night og Nick Drakes Bryter Layter, og det havnet helt øverst da NME kåret tidenes "heartbreak albums". Big Star generelt og Third/Sister Lovers spesielt har i større grad påvirket andre musikere enn å gjøre seg bemerket hos det store publikum. Artister som Teenage Fanclub, R.E.M, Matthew Sweet, The Bangles og The Replacements er bare noen som står i gjeld til Big Star. Men de færreste har berørt dypere enn Third/Sister Lovers.

Sporliste

 1. Kizza Me
 2. Thank You Friends
 3. Big Black Car
 4. Jesus Christ
 5. Femme Fatale
 6. O, Dana
 7. Holocaust
 8. Kangaroo
 9. Stroke It Noel
 10. For You
 11. You Can't Have Me
 12. Nightime
 13. Blue Moon
 14. Take Care
 15. Nature Boy (bonus track)
 16. Till The End Of The Day (bonus track)
 17. Dream Lover (bonus track)
 18. Downs (bonus track)
 19. Whole Lotta Shakin' Goin' On (bonus track)

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1978 Format CD
Sjanger Rock Antall spor 19
Artist Big Star Label Ryko
Leverandør Warner Music Bestillingsnummer 0014431022029

Anmeldelser