Transference (CD)

Spoon

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Etter glimrende Ga Ga Ga Ga Ga (2007) fortsetter indierockheltene i Spoon suksessen med Transference, Austin-gruppas sjuende studioalbum.

Albumet, produsert av bandet selv, består av elleve låter som flørter med lydbildet fra Spoons tidligste utgivelser samtidig som de utgjør et solid skritt framover; enklere og råere enn forgjengeren, men med samme øre for uimotståelige melodier. Gutta har selv kalt musikken "stygg", vi foretrekker å kalle den ujålete. Mindre strømlinjeformet, javisst, men med stakkato rytmer og minimalt av staffasje er det nettopp låtene som får skinne. De få effektene som brukes blir aldri overflødige, men føles som en naturlig del av helheten. Britt Daniels særegne vokal gjør seg særdeles godt i kombinasjon med lydbildet for øvrig.

Ballet åpner med hypnotiske "Before Destruction", før "Is Love Forever?" og "The Mystery Zone" fester det melodiøse jerngrepet om lytteren. Kontante "Got Nuffin", allerede kjent fra EP-en ved samme navn, får godt selskap i form av blant annet singlen "Written In Reverse", som bygger spisse pianoakkorder og stramme gitarer til en støyende triumfferd. Daniel har sammen med sine bandkumpaner levert nok et bunnsolid album - intet mindre enn imponerende.

Sporliste

 1. Before Destruction
 2. Is Love Forever?
 3. The Mystery Zone
 4. Who Makes Your Money
 5. Written In Reverse
 6. I Saw The Light
 7. Trouble Comes Running
 8. Goodnight Laura
 9. Out Go The Lights
 10. Got Nuffin
 11. Nobody Gets Me But You

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 11 Artist Spoon
Label Anti-/Epitaph Leverandør Playground
Bestillingsnummer EPIT70502

Anmeldelser