Tri Hjarter På Ei Snor (CD)

GKN5

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
En moderne tradisjonsbærer
Et år etter debuten med Bestastovo kommer folkemusikk-kvintetten GKN5, med hardingfelespilleren Guro Kvifte Nesheim i spissen, ut med sitt andre album. Tri hjarter på ei snor er en hyllest til Salve Austenå, spelemannen fra Tovdal som er blant Guros viktigste læremestre, og som gikk bort 19. november 2019.
– Jeg var bare syv år gammel da jeg begynte å spille hos Salve. Han har vært min viktigste læremester, og det føles naturlig å hedre ham med denne CD-en, sier Guro. Slåttene på skiva springer ut av Tovdal-tradisjonen.
Da Guro tok initiativet til GKN5, var det på helt klare premisser. Bandet skulle være en videreføring av hennes eget hardingfelespill, og hun skulle lede arrangeringsprosessen. Det var et mål å bevare solokarakteren i hardingfelespillet i samspillet med bandet.
– Slåttene har sin egen identitet, ornamentikk, egne harmonier og melodier, og GKN5 er ikke et improvisasjonsband der vi spiller mot hverandre med slåttene som inspirasjon. Alle stemmene springer ut av hvordan jeg tolker musikken på fela, og det er jeg som har det siste ordet når det kommer til hva de andre skal spille, forteller Guro. – Det kan nok rykke litt i akkordhånda, særlig for Thomas (Eriksson, tolvstrengsgitar), men jeg tror at alle etter hvert har lært seg å sette pris på denne måten å jobbe på, sier hun.
Besetningen med hardingfele, nyckelharpa, tamburin, tolvstrengs gitar og klarinett/ bassklarinett tilfører slåttene nye klangfarger, men uten å frata dem sin unike karakter. – Du kan si at GKN5 utforsker mulighetsrommet mellom samspill og solospill, sier Guro Kvifte Nesheim. – For meg blir det på en måte å hente det beste fra begge verdener.
Tri hjarter på ei snor er satt sammen av slåtter etter Salve Austenå og tre slåtter Nesheim har skrevet selv i samme tradisjon.
GKN5 består av:
Guro Kvifte Nesheim – Hardingfele
Jens Linell – Tamburin
Anna Malmström – Klarinett & Bassklarinett Thomas Eriksson – tolvstrengsgitar
Anna Gustavsson – Nyckelharpa
Alle slåttene er arrangert av Guro Kvifte Nesheim og GKN5
Produktfakta
Utgitt 2020 Format CD
Sjanger Folkemusikk Antall disker 1
Artist GKN5, Guro Kvifte Nesheim Bestillingsnummer TARAGOT24

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende