Trist Å Være Glad (CD)

deLillos

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
I desember 2010 avholdt deLillos tre utsolgte konserter på Rockefeller i Oslo, innspilt under tittelen Trist Å Være Glad - publikum fikk utdelt tomme albumcover i døra, og plukket med seg brente CD-er da de dro. En ytterst eksklusiv liveutgivelse, med andre ord, men det var jo for ille at de nye låtene kun skulle høres av dem som var til stede i salen. Ergo pakket et utvidet deLillos - forsterket med Jørn Christensen, Kyrre Fritzner, Live Roggen og Håkon Marius Pettersen - koffertene og vendte nesa mot London.

I byens legendariske Abbey Road-studio spilte gjengen inn de ti sporene som skulle bli studioversjonen av Trist Å Være Glad, i forandret rekkefølge og produsert av bandet selv. DeLillos-tradisjonen tro får bandets melodiøse pop og rock (tidvis inspirert av The Beatles, andre steder med rockesnert à la Neil Young) følge av Lars Lillo-Stenbergs underfundige, melankolske og intelligent naive tekster. Som på tittelspor og førstesingle "Trist å være Glad", en avslappet og umiddelbart fengende perle om at det faktisk er mulig å ha det for bra. Eller for den saks britiskklingende "Alt du vil", Hjernen Er Alene-aktige "La meg forgylle hver dag i ditt liv", lystige "Søt og svensk" eller det - på beste mulige måte - triste avslutningssporet.

Trist Å Være Glad er et album preget av overskudd og klassisk, deLillosk låtskriverkunst, gjort enda bedre av dyktige gjester og en produksjon som er befriende lett på labben. For de fortjener å få skinne i fred, disse låtene. Og det gjør de.

Sporliste

  1. Alt du vil
  2. Trist å være glad
  3. Søt og svensk
  4. Novembernatt
  5. Morgenstund med naken mann
  6. La meg forgylle hver dag i ditt liv
  7. Lars Lillos drikkevise
  8. Det ene livet
  9. Din planet
  10. Jeg elsker deg

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2011 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist deLillos
Label WM Norge Leverandør Warner Music
Bestillingsnummer 5052498516421

Anmeldelser