Ulydium (CD)

Steinar Karlsen

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Steinar Karlsen fra Sunnfjord har først og fremst vært kjent som gitarist og låtskriver i bandene Hot Little Mama og Spellemannsnominerte Good Time Charlie, men med Ulydium debuterer han endelig under eget navn. Som bakmann i noen av Norges mest kritikerroste blues- og rockeband har Karlsen høstet mange lovord, og solodebuten går heller ikke upåaktet hen - Dagbladets anmelder rullet for eksempel terningen til fem, med ord som "ekte spillegalskap" og "en kreativ og oppfinnsom gitarist som får oss til å glemme at det ikke finnes andre "stemmer" enn gitaren hans". Og det er nettopp spillegleden og utforskertrangen som står i sentrum av Ulydiums instrumentale twang, inspirert av artister som Mickey Baker, Link Wray og Marc Ribot. Resultatet er et eklektisk og røft gitaralbum som viser stor vilje til lek innenfor en ellers tradisjonsbunden sjanger.

Ulydium består av ti originalkomposisjoner, innspilt og produsert av Steinar Karlsen og Morten Skage (Sondre Lerche, Sigrid Moldestad). Skage spiller også bass på albumet, i tillegg til at Kåre Opheim (Real Ones, Marit Larsen) bidrar på trommer.

Sporliste

  1. Superhelt
  2. Twangstrøye
  3. Spanskesjuke
  4. Ulydium
  5. Sterkare kaffi
  6. Russisk omelett
  7. Taco Kjell
  8. Spelegalskap
  9. Dodraugen
  10. Regn

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2011 Format CD
Sjanger Blues Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Steinar Karlsen
Label Orangutwang Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer OTW001

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende