Universal Cycle (CD)

Eple Trio

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Som Eple Trio har pianist Andreas Ulvo, bassist Sigurd Hole og trommeslager Jonas H. Sjøvaag - alle formative musikere innen den moderne norske jazzscenen - utviklet sitt særegne samspill i skjæringspunktet mellom det skrevne og det improviserte. Inspirasjonskildene strekker seg langt utover den tradisjonelle jazzen, og dermed kan man også høre tydelige referanser til klassisk-, folke- og samtidsmusikk. Det klingende resultatet består av melodiøse linjer med dynamiske formløp og suggererende rytmer. Samspillet er hele tiden i fokus, og det er ofte vanskelig å skille ut en klar solist i Eple Trios improvisasjoner. Universal Cycle er den kritikerroste trioens fjerde plate, og denne gang har de med seg gjesteartistene Ivar Grydeland (gitar) og Mathias Eick (trompet).

Stemningen på albumet veksler mellom eksplisitt utadvendte og melodiske komposisjoner, avløst av improvisatoriske strekk der ensemblets lydlige kvaliteter står i fokus - noe som gjenspeiles i valget av gjesteartister. Hverken Mathias Eick eller Ivar Grydeland bør trenge noen videre introduksjon, med tanke på deres allerede lange karrierer som soloartister, komponister, improvisatører og bandledere.

Komposisjonene på Universal Cycle er i hovedsak ført i pennen av Jonas H. Sjøvaag, og arrangert og produsert av trioen. Innspillingen er delvis gjort hos Sjur Miljeteig og Peder Kjellsby i de dype svenske skoger, delvis i Propeller Studio i Oslo. Miksingen er gjort av Morgan Nicolaisen, mastringen av Chris Sansom.

Sporliste

  1. Setting Foot on Another Planet
  2. One Elephant
  3. Island Sunrise
  4. In Our Home, Where We Live
  5. First Sun
  6. Tippler's Insomnia
  7. And Now, Many Days Have Passed
  8. Morning Stillness, Crisp Air
  9. On a Road That Never Ends

Produktfakta

Utgitt 2014 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Eple Trio
Label Shipwreckords Bestillingsnummer SHPWRK006

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i