Vårres Jul - Revidert 1990 (CD)

Hans Rotmo

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Hans Rotmos Vårres Jul har med tiden blitt en regelrett juleklassiker, og en obligatorisk del av julefeiringa i mangt et norsk hjem.

I 1979 brukte Rotmo, grunnleggeren av da oppløste Vømmøl Spellemannslag, bare 14 dager på å skrive like mange låter. Året etter ble innspillingen unnagjort i løpet av fem skarve dager i Nidaros Studios. Med sine humoristiske viser tok den venstreradikale ateisten høytiden på kornet i 1980: Både kristenfolket og gjennomkommersialiseringen av jula fikk smake Rotmos skarpe penn - til stor forargelse for mange, men etter hvert som årene gikk til enorm glede for så mange flere. Vårres Jul er ikke lenger så fryktelig kontroversiell, men med over 100 000 solgte eksemplarer har albumet oppnådd status som en ekte, rotnorsk juleklassiker.

Med på albumet er musikerne Henning Sommerro (orgel og trekkspill), Gunnar Andreas Berg (gitar og dobro), Kai Biermann (trommer) og Bjarne Bårdstu (bass). Dette er den reviderte utgaven av Vårres Jul, utgitt i 1990.

Sporliste

 1. Vårres Jul
 2. Grisslaktinga
 3. Vinterengelen
 4. Juletrefest For Unga
 5. Daling Og Guling
 6. Nissen
 7. Julpolsen
 8. Åsgardsreia
 9. Jul I Bakgården
 10. Julegitaren
 11. Fjøsnissen
 12. Badstu I Mastu
 13. Uteliggerens Fadervår
 14. Julebordet
 15. Jul Berre Ein Gong Fer Året
 16. Helvete

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1980 Format CD
Sjanger Viser Antall spor 16
Artist Hans Rotmo Label Norske Gram
Leverandør Warner Music Bestillingsnummer EKGCD52

Anmeldelser