Vilde Frang - Bartok: Violin Concerto No. 1, Enescu: Octet For Strings (CD)

Vilde Frang

143,20 14320 Veil. pris 179,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-

Etter 2016-utgivelsen med Britten og Korngold fiolin konserter, ble Vilde Frang hyllet i The Sunday Times som skrev “A bold coupling, superbly executed”. Frang går noen tiår tilbake i tid når hun nå har vært i studio og spilt inn mer kammermusikk – denne gang Bartók’s fiolin konsert No 1 (komponert i 1907) og et stykke av Enescu’s oktett for strenger (komponert i 1900).

Vilde Frang forklarer: "Begge arbeid er blant mine absolutte favoritter. Jeg spiller dem ofte på mine konserter og er svært glad for å kunne sette dem sammen på denne utgivelsen. Bartók og Enescu har mye til felles ...de ble født samme år, og – følger man dagens geografiske grenser – ble de født i samme land." (Bartók ble født i en liten by i sør/øst Ungarn, men som nå hører til Romania.) "De hadde en gjensidig beundring, og opptrådde sammen en rekke ganger. Begge to levde og døde i et selvpålagt eksil, Bartók i Amerika og Enescu i Frankrike, men de regnes begge som sine lands viktigste komponister og var formidable bidragsytere til landenes kultur og kunst i det 20. århundre."

Frang’s partnere på Bartók innspillingen er the Orchestre Philharmonique de Radio France og deres finskfødte musikalske direktør Mikko Franck. På Ensecu’s materiale samarbeider Vilde med syv flotte solister og kammer-musikere: fiolinistene Erik Schumann, Gabriel Le Magadure og Rosanne Philippens, bratsj-musikerne Lawrence Power og Lily Francis, samt på cello Nicolas Altstaedt og Jan-Erik Gustavsson.

Sporliste

  1. Bartók: Violin Concerto No. 1, BB 48a, Sz. 36: I. Andante sostenuto
  2. Bartók: Violin Concerto No. 1, BB 48a, Sz. 36: II. Allegro giocoso
  3. Enescu: Octet in C Major, Op 7: I Tres modere
  4. Enescu: Octet in C Major, Op 7: II Tres fougueux
  5. Enescu: Octet in C Major, Op. 7: III. Lentement
  6. Enescu: Octet in C Major, Op 7: IV Mouvement de valse bien rythmee

Produktfakta

Utgitt 2018 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Béla Bartók, George Enescu, Mikko Franck, Orchestre Philharmonique de Radio France, Vilde Frang Label Warner Classics
Bestillingsnummer 0190295662554

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også