Wounded Rhymes (CD)

Lykke Li

199,00 19900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
I løpet av 2010 - etter et par hektiske år på turné og én kjærlighetsorg - fant svenske Lykke Li roen i Los Angeles. Der begravde hun sitt knuste hjerte i sanden. Hun skaffet seg et sted å bo, en sykkel, et piano og en autoharpe, og hun fylte leiligheten med blomster. Hun var endelig klar for å skrive låter igjen, drøye to år etter suksessen med kritikerroste Youth Novels (2008).

Hennes lyse vokal og skakke electropop førte til at hun etter debuten gjennomgående ble omtalt som "søt", en betegnelse hun ikke var helt komfortabel med - og som hun på Wounded Rhymes har tatt noen grep for å kvitte seg med. Den særegne stemmen er fremdeles ungpikeaktig og sårbar, bevares, men denne gang står den i kontrast til et lydbilde som er mørkere enn sist. De to første singlene fra albumet er i så måte gode eksempler på hvilken retning Lykke Li her har tatt: "Get Some" er uimotståelig selvsikker, med heftige Bo Diddley-trommer og den frekke tekstlinja "I'm your prostitute, you gon' get some", mens roligere "I Follow Rivers" blander hypnotiserende rytmer med deilige poprefreng. Pausen har åpenbart gjort henne godt, for Wounded Rhymes avslører en Lykke Li med fornyet energi - fortsatt fengende, men også mer aggressiv og direkte.

Også på andrealbumet har Lykke Li fått produsenthjelp av landsmann Björn Yttling fra Peter Bjorn And John, mens hun fant musikalsk inspirasjon hos personlige favoritter som Leonard Cohen, Neil Young, Dr. John, Velvet Underground, This Mortal Coil og Alan Lomax.

Sporliste

  1. Youth Knows No Pain
  2. I Follow Rivers
  3. Love Out Of Lust
  4. Unrequited Love
  5. Get Some
  6. Rich Kid Blues
  7. Sadness Is A Blessing
  8. I Know Places
  9. Jerome
  10. Silent My Song

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2011 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Lykke Li
Label EMI Sweden Leverandør Import
Bestillingsnummer ATL526549.2

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende