Yankee Hotel Foxtrot (USA-import) (CD)

Wilco

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Historien bak albumet har fått mer enn sin skjerv av oppmerksomhet: Wilco laget et snålt album, selskapet nektet å utgi, bandet kjøpte rettighetene og utga det selv et år senere - ved hjelp av et underselskap av det originale. For ordens skyld: Yankee Hotel Foxtrot er langt bedre enn det er merkelig. De hyppige Radiohead-sammenlikningene til tross, er dette bare en liten avstikker ned eksperimentelle stier. Big Stars Third/Sister Lovers er en langt mer korrekt referanse enn Thom Yorke og co, med lekre popmelodier omkranset av smått støyende lydelementer.

Produsent Jim O'Rourke setter sitt avantgardistiske, rocka preg på begivenhetene, mens sjef Jeff Tweedy pakker albumet fullt av fengende låter som blander powerpop av typen midt-i-karrieren Beach Boys med nevnte Big Star og sin egen rootsy bakgrunn fra Uncle Tupelo. Det hele toppes med en god dose singer/songwriter-melankoli, og vips: et Yankee Hotel Foxtrot som, tross sitt rykte som "vanskelig", er veldig, veldig lett å bli glad i.
Sporliste
 1. I Am Trying to Break Your Heart
 2. Kamera
 3. Radio Cure
 4. War on War
 5. Jesus, etc.
 6. Ashes of American Flags
 7. Heavy Metal Drummer
 8. I'm The Man Who Loves You
 9. Pot Kettle Black
 10. Poor Places
 11. Reservations
Produktfakta
Utgitt 2002 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 11 Artist Wilco
Label Nonesuch Bestillingsnummer NNS79669.2