Ysaye: String Trios (CD)

Eugène Ysaye

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Dette albumet inneholder to verdenspremierer på musikk skrevet av belgiske Eugène Ysaÿe (1858-1931); utøveren og komponisten som revolusjonerte utviklingen av vår tids fiolinspill. Verkene er gjenfunnet og rekonstruert av fiolinisten og musikkforskeren Tor Johan Bøen.

Det skjer ikke hver dag at norske musikkforskere og -utøvere bidrar til utvidelse av den store europeiske, klassiske musikkarven. Utgivelsen av Ysaÿes "nye" trioer er en begivenhet som gir gjenlyd i musikkmiljøer verden over, hvor fem strykere i tett samarbeid framfører tre trioer som gir imponerende innblikk i både Ysaÿes musikalske geni og det høye nivået som er å finne blant unge, norske klassiskutøvere.

Tor Johan Bøen, født 1971, debuterte som fiolinist i 1993, og har studert med Leif Jørgensen, Lars Anders Tomter, Camilla Wicks og Sergiu Luca. Han begynte arbeidet med å oppspore fragmentene av Ysaÿes fantastiske stryketrioer som sitt doktorgradsprosjekt ved Rice University i Houston, Texas. Som følge av dette forskningsarbeidet kan resten av verden nå få høre disse fremførelsene, som bringer oss mye nærmere Ysaÿes opprinnelige visjoner for sine komposisjoner.

Sporliste

  1. Trio pour deux Violons et Alto I
  2. Trio pour deux Violons et Alto II
  3. Trio pour deux Violons et Alto III
  4. Premier Trio de Concert (et une partie) pour Violon, Alto et Violoncelle
  5. 2eme Trio Pour Violon, Alto et Violoncelle

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Antall spor 5 Artist Anders Nilsson, Are Sandbakken, Eugène Ysaye, Johannes Martens, Juliet Jopling, Tor Johan Bøen
Label Simax Classics Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer PSC1295

Anmeldelser