Aki Kaurismäki Collection 1 (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Inneholder følgende filmer:

Ariel (1988):
Taisto har det ikke lett. Først mister han jobben når gruven legges ned. Når han reiser inn til byen for å finne en ny jobb blir han ranet. I et forsøk på å skrape sammen litt penger prøver han så å selge bilen sin. Da går han på en av mennene som ranet ham. Mannen drar frem en kniv, men Taisto klarer å avvæpne raneren. Når politiet kommer til åstedet legger de sammen to og to og kommer frem til at det var Taisto som forsøkte å rane mannen. Taisto havner på celle sammen med Mikkonen som sitter inne for mord. Han påstår at han er uskyldig akkurat som Taisto. Sammen begynner de to å planlegge sin flukt.

Piken Fra Fyrstikkfabrikken (1990):
Iris har en dødskjedelig jobb på en fyrstikkfabrikk. Hennes privatliv er om mulig ennå kjedeligere. Så, for å friske opp stemningen, kjøper hun en dag en rød kjole og går ut på byen. Hun tilbringer natten med en rik mann som forlater henne om morgenen etter å ha gitt henne en sum penger. Ikke lenge etter oppdager hun at hun er gravid. Hun gir beskjed til den rike mannen, som bare sender henne en ny bunke penger og ber henne ta abort. Til og med hennes egen familie snur ryggen til henne etter graviditeten. Da gjør Iris det eneste rette. Hun går ut og kjøper en anselig mengde rottegift.

Skygger i Paradis (1986):
Nikander er en ensom søplekjører som en dag møter den beskjedne kassadamen Ilona. Nikander blir håpløst forelsket, men deres sjenanse gjør at romantikken glitrer med sitt fravær. Men så plutselig får Ilona sparken og de to bestemmer seg for å treffes på et koselig lite motell.

Mannen uten minne (2002):
En mann er på vei til Helsingfors for å søke jobb. Han har knapt gått av toget før han blir ranet og mishandlet. Når han kommer til seg selv igjen har han mistet alt han har, til og med hukommelsen. Uten navn og identitet må han begynne sitt liv på nytt. Han bosetter seg i utkanten av byen, i et område hvor innbyggerne er dårlig stilt. I sin kamp for å finne tilbake til livet møter han ekte medmenneskelighet og den store kjærligheten. En enkel fortelling om livets storhet.

Produktfakta

Produksjonsår 2004 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 4 Spilletid 5 timer
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Dolby Surround (Finsk), Mono 1.0 (Finsk) Bildeformater Widescreen 16:9
Regissør Aki Kaurismäki Skuespillere Annikki Tähti, Elina Salo, Kati Outinen, Markku Peltola, Matti Pellonpää, Sakari Kuosmanen, Susanna Haavisto, Turo Pajala, Vesa Vierikko
Bestillingsnummer D001817 Leverandør Universal Sony Picture Home Entertainment Nordic AB

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende