Akira Kurosawa - Samurai Masterpiece Collection (DVD)

299,00 29900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager

Demonens Port (Rashomon, 1950)

En tyv voldtar en kvinne og myrder hennes mann. Ja, slik ser det i alle fall ut. Men når historien fortelles fra fire forskjellige vinkler - kvinnens, tyvens, den myrdede mannens og et vitnes, så er det plutselig ikke sikkert hva som skjedde i det hele tatt. Historien blir stadig mer motsetningsfylt idet ord står mot ord og handling mot handling. Det viser seg snart at ingen av de fire ser ut til å være forenlig med sannheten.

 

De Syv Samuraiene (Seven Samurai) (1954)

Vi befinner oss i Japan på 1500-tallet. Bøndene i en liten landsby er lei av at de stadig blir overfalt og ranet av banditter. Landsbyens vise menn råder bøndene til å rekruttere samuraier – profesjonelle krigere – som kan beskytte dem mot de stadig hyppigere overfallene. Det varer ikke lenge før syv svært forskjellige samuraier har stilt sine tjenester til disposisjon. "De syv samuraiene" er en av Akira Kurosawas mest kjente og populære filmer, og den var i sin tid den dyreste filmen som noensinne hadde blitt laget i Japan. Filmen ble belønnet med Sølvløven ved filmfestivalen i Venezia og ble nominert til 2 Oscar. "De syv samuraiene" ga også inspirasjon til Hollywood-filmen "De syv uovervinnelige" med bl.a. Steve McQueen og Yul Brynner.

 

Blodets trone (Throne Of Blood) (1957)

Tiden og stedet er 1700-tallets Japan. Samuraiene Washizu og Miki tjenestegjør som vakter for krigsherren Tsuzuki, som ligger i strid med en konkurrerende krigsherre. Tsuzuki beordrer de to samuraiene til å begi seg ut på leting etter fienden. Vel ute i den tåkete skogen møter de en heks som spår at Washizu en dag skal komme til å ta over rollen som krigsherre etter Tsuzuki.  Etter utført oppdrag forteller Washizu om møtet med heksen til sin kone. Hun sier at Miki sikkert kommer til å fortelle Tsuzuki om møtet, og at Tsuzuki i sin tur kommer til å få Washizu drept for å unngå maktovertagelse. Hun sier at det bare er en måte å løse problemet på, og overtaler sin make til å myrde både Tsuzuki og vennen Miki.

 

Den skjulte festning (The Hidden Fortress )(1958)

Tiden er 1500-tallet og stedet er Japan. Prinsesse Yikihime er sammen med general Rokurota Makabe på flukt fra fiender som jakter på det gullet hun har med seg. Under flukten lykkes de i å overtale to bønder til å hjelpe seg, mot rikelig belønning dersom de kommer sikkert frem til sin destinasjon. "Den skjulte festning" var den første filmen Akiro Kurosawa laget i Scope-format. Filmen ble en enorm suksess over hele verden og ble belønnet med to priser ved den prestisjetunge filmfestivalen i Berlin. George Lucas har åpent innrømmet at "Den skjulte festning" inspirerte ham til å lage "Star Wars", og at flere av rollefigurene der er basert på personer i "Den skjulte festning".

 

Livvakten (Yojimbo) (1961)

En liten japansk by holdes i jerngrep av to rivaliserende ligaer. Dit kommer en dag en loslitt mann. Han er blakk, og hans eneste eiendel er et sylskarpt sverd.  Det varer ikke lenge før noen lokale bråkmakere har fremprovosert et slagsmål. I løpet av slagsmålet kommer det tydelig frem at mannen behersker sitt sverd til fullkommenhet. Dette faktum har ikke unnsluppet lederen i den ene ligaen, som tilbyr mannen jobb som livvakt. Lederen for den rivaliserende gjengen tar også kontakt med mannen og tilbyr ham jobb. Spørsmålet er bare hvilken jobb han skal velge. "Yojimbo-Livvakten" er en storslagen eventyrfilm. Den ble Oscar-nominert og hovedrolleinnehaveren Toshiro Mifune ble belønnet med utmerkelsen "Beste skuespiller" ved filmfestivalen i Venezia. Clint Eastwoods gjennombruddsfilm "For en neve dollar" er basert på Kurosawas "Yojimbo-Livvakten".

 

Sanjuro (1962)

Den ensomme sverdbærende vandreren, som vi først møtte i filmen Livvakten, overhører tilfeldigvis en opphetet diskusjon mellom noen unge krigere. De er opprørte over at korrupsjon og forræderi florerer mens deres leder er borte. De bestemmer seg for å slå tilbake, men vet ikke helt hvordan. Mannen, som behersker sverdets edle kunst bedre enn noen annen, bestemmer seg for å hjelpe dem. Akira Kurosawa blander komedie og action på en mesterlig.

 

Produktfakta

Produksjonsår 1950 Utgitt 2015
Format DVD Sone Sone 2
Sjanger Action Antall disker 6
Spilletid 11 timer 56 minutter Aldersgrense 15
Undertekster Norsk Lydformater Mono 1.0 (Japansk)
Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt Regissør Akira Kurosawa
Skuespillere Masayuki Mori, Takashi Shimura, Tatsuya Nakadai, Toshiro Mifune Bestillingsnummer DVD-4275
Leverandør Star Media Entertainment

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende