Akira Kurosawa Collection 2 (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Rødskjegg (Akahige, 1965)
Den unge Dr. Yasumoto, med flere års medisinsk utdannelse bak seg, har blitt beordret til å arbeide ved den avsidesliggende Koishikawa-klinikken, som drives av den beryktede Dr Niide, mer kjent som Rødskjegg. Yasumoto hater alt ved klinikken og bestemmer seg for å få sparken så fort som mulig. Han begynner å drikke i arbeidstiden og nekter å gå med sykehusklær. Han går inn i det mest forbudte rommet der bare Rødskjegg har tilgang og observerer den tilsynelatende helt friske mentalpasienten som befinner seg der. Kort sagt, han bryter alle regler som finnes. Men det er ikke så lett å komme seg bort fra Koishikawa-klinikken som han tror.

Rødskjegg er en film om kampen mot fattigdom og likegyldighet, men også om ulike typer kjærlighet. Filmen ble Golden Globenominert og hovedrolleinnehaveren Toshiro Mifune fikk utmerkelsen "Beste Skuespiller" ved Filmfestivalen i Venezia.

Rashomon - Demonens Port (Rashomon, 1950)
En tyv voldtar en kvinne og myrder hennes mann. Ja, slik ser det i alle fall ut. Men når historien fortelles fra fire forskjellige vinkler - kvinnens, tyvens, den myrdede mannens og et vitnes, så er det plutselig ikke sikkert hva som skjedde i det hele tatt. Historien blir stadig mer motsetningsfylt idet ord står mot ord og handling mot handling. Det viser seg snart at ingen av de fire ser ut til å være forenlig med sannheten.

Sanjuro (Tsubaki Sanjuro, 1962)
Den ensomme sverdbærende vandreren, som vi først møtte i filmen Livvakten, overhører tilfeldigvis en opphetet diskusjon mellom noen unge krigere. De er opprørte over at korrupsjon og forræderi florerer mens deres leder er borte. De bestemmer seg for å slå tilbake, men vet ikke helt hvordan. Mannen, som behersker sverdets edle kunst bedre enn noen annen, bestemmer seg for å hjelpe dem. Akira Kurosawa blander komedie og action på en mesterlig måte i denne filmen. Den berømte sluttscenen er så voldsom og blodig at en kritiker i den engelske avisen Evening Standard oppfordret sine lesere til å "ikke sitte for nær kinolerretet". Sanjuro er en frittstående fortsettelse av Yojimbo.

Produktfakta

Produksjonsår 1965 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Action
Antall disker 3 Spilletid 5 timer 59 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Mono 1.0 (Japansk) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt, Widescreen 2.35:1, Widescreen 2.35:1 Anamorphic
Regissør Akira Kurosawa Skuespillere Machiko Kyo, Tatsuya Nakadai, Toshiro Mifune, Tsutomu Yamazaki, Yuzo Kayama
Bestillingsnummer D001816 Leverandør Universal Sony Picture Home Entertainment Nordic AB

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende