Akira Kurosawa Collection 3 (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Dodes'ka Den (1970)
Filmen følger en broket forsamling fargesterke personer gjennom et par spennende døgn i Tokyos slumkvarter, der enkelte gjør alt for å glemme den grå hverdagen. En ung gutt tror han er en togfører der han går og inspiserer sitt liksomtog. En far bygger et oppdiktet hus til sin lille sønn og ber sønnen om hjelp til å velge farge på huset. Ja, de diskuterer til og med om de skal ha svømmebasseng eller ikke. En gruppe kvinner sitter og sladrer om sine “naboer”. Et par alkoholiserte arbeidskamerater bytter koner med hverandre ettersom de er lei av sine egne. En gammel mann hjelper tyven som prøver å rane ham…

Ikiru (1952)
Byråkraten Watanabe, som jobber innenfor byforvaltningen, avlegger et besøk på sykehuset på grunn av et mageproblem. Legen tar røntgen av ham og oppdager at Watanabe lider av kreft og kun har seks måneder igjen å leve. Sjokkert over beskjeden bestemmer Watanabe seg for å leve resten av sitt liv til det fulle.

Han husker et møte med noen kvinner som ønsket seg en lekepark i sitt boligområde. Kvinnene hadde blitt offer for byens byråkrati og lekeparken ble aldri bygget. Watanabe bestemmer seg for å bruke sine siste krefter på å gi kvinnene parken.

Stray Dog (Nora Inu - 1949)
Akira Kurosawa har skapt en tett og spennende thriller i sann 40-tallsånd som viser oss et Japan i skyggen av andre verdenskrig. Hovedrollen spilles igjen av mesterregissørens trofaste våpenmester Toshiro Mifune.

Den ferske kriminalassistenten Murakami blir frastjålet sin fullt ladde tjenesterevolver på en buss. Fortvilet over dette vil han si opp, men oppfordres i stedet til å delta i etterforskningen sammen med den erfarne kriminalagenten Sato.

Produktfakta

Produksjonsår 2006 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 3 Spilletid 6 timer 45 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Mono 1.0 (Japansk) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt
Regissør Akira Kurosawa Skuespillere Takashi Shimura, Toshiro Mifune, Yoshitaka Zushi
Bestillingsnummer NDVDS91187 Leverandør Fox Paramount Home Entertainment ANS

Anmeldelser