Akira Kurosawa Collection 5 (DVD)

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
The Men Who Tread on the Tiger's Tail (1945)
Yoshitsune, en av Japans mest kjente generaler, er på flukt fra en region som kontrolleres av broren Yoritomo. Til å hjelpe seg med flukten har han sine trofaste tjenere som alle er utkledd som munker. Ved Ataka må de gjennom en kontroll der de utkledde mennene må overbevise kontrolløren om at de virkelig er kirkens menn. En av dem begynner å lese høyt fra en oppdiktet hellig skrift som han håper skal lure kontrolløren. Dette ser til å begynne med ut til å fungere, men når de er på vei derifra blir general Yoshitsune gjenkjent.

Throne Of Blood (1957)
Tiden og stedet er 1700-tallets Japan. Samuraiene Washizu og Miki tjenestegjør som vakter for krigsherren Tsuzuki, som ligger i strid med en konkurrerende krigsherre.

Tsuzuki beordrer de to samuraiene til å begi seg ut på leting etter fienden. Vel ute i den tåkete skogen møter de en heks som spår at Washizu en dag skal komme til å ta over rollen som krigsherre etter Tsuzuki.

Etter utført oppdrag forteller Washizu om møtet med heksen til sin kone. Hun sier at Miki sikkert kommer til å fortelle Tsuzuki om møtet, og at Tsuzuki i sin tur kommer til å få Washizu drept for å unngå maktovertagelse. Hun sier at det bare er en måte å løse problemet på, og overtaler sin make til å myrde både Tsuzuki og vennen Miki.

Madadayo (1993)
Vi befinner oss i Tokyo på 40-tallet. Professor Hyakken Uchida bestemmer seg for å trekke seg tilbake fra professorjobben og i stedet satse på en karriere som forfatter. Hans tidligere studenter elsker ham og de fortsetter å holde kontakten selv etter at han har sluttet å undervise. Midt under andre verdenskrig bombes huset hans og han må flytte inn i en liten hytte. Studentene hans nekter å la sin elskede professor bo under slike forhold, så de bygger et lite hus til ham. Hvert år på bursdagen hans kommer de på besøk og stiller spørsmålet ”Er du klar?”. Og hvert år tømmer professoren et glass øl før han svarer ”Madadayo” - ”Ikke ennå”.

Produktfakta

Produksjonsår 2006 Format DVD
Sone Sone 2 Sjanger Drama
Antall disker 3 Spilletid 5 timer 2 minutter
Aldersgrense 15 Undertekster Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Lydformater Mono 1.0 (Japansk), Stereo 2.0 (Japansk) Bildeformater Fullscreen 4:3, Sort/Hvitt, Widescreen 2.35:1 Anamorphic
Regissør Akira Kurosawa Skuespillere Hanshiro Iwai, Isuzu Yamada, Kyoko Kagawa, Takashi Shimura, Tatsuo Matsumara, Toshiro Mifune
Bestillingsnummer NDVDS87550 Leverandør Universal Sony Picture Home Entertainment Nordic AB

Anmeldelser